RÅVARER

10 råvarer du skal spise i januar

Se hvilke råvarer, der er højsæson for i januar

Appelsiner
Appelsiner som vi køber i december er rigtig saftige og sprængfyldte med C-vitaminer. Prøv f.eks. Salat med appelsin og fennikel, eller Nøddekage med appelsin, kanel og mørk chokolade.

Porre
Porre er i sæson fra midt sommer og hele vinteren. En herlig grøntsag som du kan bruge for eksempel i supper, salater og tærter. Prøv f.eks. Kartoffel-porresuppe med østers eller Boullabaisse

Gulerødder
De lagrede gulerødder er dem, som vi spiser hele vinteren, hvor de nye, spæde gulerødder er i højsæson om sommeren. En solid og yderst brugbar grøntsag. Prøv f.eks. Gulerodspaté eller Bagt gulerodssuppe

Løg
Løg er en af grundstenene i de fleste køkkener verden over og uundværlig i mange klassiske, danske retter. Prøv f.eks. Sprød tærte med salatløg, rosmarin og røgsalt ellerSyltede grillede løg med, sort peber og fennikelfrø

Jordskokker

Jordskokker er en fantastisk rodfrugt med nøddeagtig smag. De kan bruges lige som kartofler, eller de kan bages, koges eller spises rå, fintsnittet i salater. En rigtig lækker måde at bruge rodfrugterne på er især i en cremet jordskokkesuppe.

Nødder
Nødder er både sunde og smager godt. De sprængfyldte med proteiner og sunde fedtsyrer. Man kan naturligvis få nødder året rundt, men det er nu, at man kan plukke især valnødder og hasselnødder fra de danske træer. Oktober er også sæson for kastanjer, og de smager helt vidunderligt bagte med lidt smør til. Prøv f.eks. Nøddetærte med marcipan eller Meyers Efterårssalat med blommer og kastanjer

Kvæder
Oldtiden guldæble kaldes denne frugt med den lidt beske smag og det stenhårde ydre. Er yderst anvendelig til marmelade, gelé eller kompot. Prøv også Bagte og karamelliserede kvæder eller marokansk and med oliven og citron

Trøfler
Der findes forskellige trøfle til årstider og også en vintertrøffel. Prøv vagtelspejlæg med trøffler.

Rødbede
Rødbeder er både flotte og sprængsfyldt med vitaminer. De smager godt både bagte, rå i salater eller syltede som vi måske bedste kender rodfrugter fra.

Spinat
Alle ved det - spinat er supersundt og fyldt med vitaminer, men desværre er denne grøntsag ikke lige populær hos alle. Hvis man ikke er så vild med dem, man køber på frost, så prøv i stedet med frisk babyspinat, som slet ikke har den samme kraftige smag. Her bruges den som tilbehør til koteletter.

10 råvarer du skal spise i december
10 råvarer du skal spise i november
10 råvarer du skal spise i oktober
10 råvarer du skal spise i september
10 råvarer du skal spise i august
10 råvarer du skal spise i juli
10 råvarer du skal spise i juni