BOLIG

Annonce | Lad børn være børn i køkkenet

IKEA har sammen med en række børn fundet frem til fem gode råd til, hvordan børnene kan hjælpe mere til i køkkenet.

De fleste forældre med yngre børn vil gerne inddrage børnene i arbejdet i hjemmet. Det kan være alt lige fra støvsugning af eget værelse til madlavningen i køkkenet. Netop sidstnævnte har IKEA i samarbejde med en række børn valgt at fokusere på, da børnene havde luftet en vis utilfredshed med, hvordan det fungerer. Børn i dag synes nemlig ikke, at de får en chance i køkkenet. De bliver bare fortalt, hvad de skal gøre, og hvordan de skal gøre det. Og hvis de ikke gør det rigtigt, kan de ofte se frem til at blive skældt ud.

Derfor har børnene fundet på fem regler, som voksne fremover bør respektere, når der skal samarbejdes i køkkenet.

I følgende video løfter den lille mand sløret for, hvad disse regler nøjagtigt går ud på.

 

Som forælder kan du garanteret godt nikke genkendende til nogle af disse regler, som indtil nu har været ikke-eksisterende. Det er dog på tide at lave om på dette, og derfor skal reglerne træde i kraft og det har du som forælder en vis interesse i. For hvordan skal et ungt menneske nogensinde blive glad for at være i køkkenet, hvis minderne er præget af sure forældre og trælse opgaver, som man sjældent fik ros for at udføre?

Børn lærer bedst, når de leger. De eksperimenterer, laver fejl, retter fejlen og om igen. Sådan bør det også være i køkkenet. Lad derfor dine børn være børn, når de skal hjælpe til med at lave risengrød og brunkager. Det bliver I nemlig alle sammen meget mere glade for. 

Læs mere om: