RETRO

5 ting, vi jagter på sommerens loppemarkeder

Ved du allerede nu, hvilke loppefund du skal gå efter denne sæson? Ellers har vi 5 gode bud.

Ny loppesæson betyder nye gode fund i vente. Og det skader ikke, at have gjort lidt af benarbejdet i forvejen – og hermed mener vi, at gøre sig lidt tanker om, hvad man gerne ville være så heldig at finde til en god pris. Her får du fem bud på, hvad du skal gå på jagt efter i denne loppesæson.

Palisander

Teak har hittet de seneste år, men nu rykker vi videre i træsorternes verden, og nu skal du kigge efter møbler i palisander – på engelsk rosewood. Palisander er egentlig overbegrebet for en række træsorter af slægten Dalbergia, som er en underart af ærteblomstfamilien. Det er et hårdt træ med en smuk og varm rødlig farve og mørke årer. Nogle af arterne er meget truede pga. hugst, f.eks. Rio-palisander. Kig efter småmøbler og f.eks. skænke med jalousilåger.

Spejle

Et spejl på væggen kan gøre en stor forskel for rummet. Ikke alene findes der spejle i alle mulige former og rammer – spejle snyder også optisk og får rummet til at syne større og lysere. I øjeblikket er det særligt de meget fantasifulde spejle i form af f.eks. sole, der giver associationer til art deco-stilen i 1920’erne, der hitter, men kig også efter små spejle til væggen, som du kan hænge op som del af en billedvæg eller anden dekoration.

LÆS OGSÅ: 9 skønne museumsboliger

Statement-keramik

Strømlinede vaser er dømt ude for at give plads til dét, der lige giver den klassiske indretning lidt kant og personlighed. Fundet, som ikke behøver være ”pænt”, men som signalerer humor og kreativitet. Kig efter sjove former, vilde farver og glasurer – eller måske en vase i str. Over size. Det gode er, at det ikke behøver have et prominent designernavn i bunden eller koste en mindre formue.

Glasborde

Glem alt om ungkarlehybler med krom og glas – glasbordet er tilbage for fuld musik. Glasset må meget gerne være røgfarvet, og stellet i f.eks. messing. Men husk, at det nye nu er matteret metal frem for det blanke. Investér i et sofabord i en vis størrelse, eller gå efter side- og barborde/vogne, som også bliver fine med grønne planter på. Glassets gennemsigtighed giver ydermere lidt luft i boligen.

Blomstret porcelæn

Blomster er hot på alt fra kjoler til sengetøj, duge, tapeter – og porcelæn! Lyngby har for nylig relanceret de populære rillede vaser med blomstermotiver på, og det blomstrede service er igen populært på spisebordet, ikke blot i sommerhuset. Noget af det mest mondæne er Flora Danica fra Royal Copenhagen, der har været brugt af den kongelige familie siden Christian VII’s fødselsdagsfest i 1803. Servicet er prydet med håndmalede motiver fra det botaniske storværk, Flora Danica, der udkom i 1761-1883. De smukke blomstermotiver er indrammet i en bred og detaljerig guldkant, som måske nok er lige lovlig engelsk i sin stil, men Royal Copenhagen står også bag det mere afdæmpede stel, Flora.