BADEVÆRELSE

9 billige måder at pifte dit badeværelse op på

Giv dit kedelige badeværelse en ansigtsløftning med de her 9 billige løsninger, som gør en stor forskel.

Mange får hjertebanken og klamme håndflader alene ved tanken om at gå i gang med at give badeværelset et nyt look. Det er selvfølgelig fordi, badeværelset er et af de rum i huset, hvor det ene lille renovationsprojekt hurtigt medfører det næste, og pludselig har man brugt 100.000 kr. Men det kan godt lade sig gøre at gøre en forskel uden at ende i gæld. Vi har samlet 9 meget overkommelige og kreative måder at give et kedeligt ældre badeværelse et nyt look på.

Læs også: 7 ting du skal vide før du renoverer dit badeværelse

Fix dit badeværelse på budget

#1: Bakke til badekarret

Selv et lidt slidt ældre badekar kan komme til at se charmerende ud, hvis du køber eller selv bygger en bakke, der går på tværs af badekarret. Vælg en smuk træsort, der passer til resten af indretningen, og sørg for, at den kan tåle fugt. Placér så nogle smukke og hyggelige nips ovenpå. Nogle ting som skaber stemning i rummet. Det er også praktisk med lidt ekstra opbevaringsplads og et smart bord, når du ligger i badekarret og slapper af.

Foto: Lene K

#2: Hæng skabe op

Hvis du mangler opbevaring på dit badeværelse, så behøver du ikke gå ud og investere i helt nye badeværelsesmøbler, der er lavet særligt til badeværelset. Nogle helt almindelige hylder som fx disse bogkasser fra Trævarefabrikernes udsalg kan sagtens løse problemet og malet i kreative farver, kan de endda give badeværelset et helt nyt look.

Foto: Frederikke Heiberg

#3: Vær tro mod perioden

Hvis dit badeværelse er umiskendeligt fra 60erne, 70erne eller 80erne, og det ville kræve gennemgribende renovering at ændre det, så vær i stedet tro mod perioden. Det kommer let til at se klodset og halvfærdigt ud, hvis du bare forsøger at ændre looket med nogle få moderne tiltag. Find i stedet nogle flotte designikoner og nips fra perioden og forvandl det til en hyggelig tidslomme. På den måde kan du også spare op til drømmebadeværelset.

Foto: Høeg + Møller

Læs også: Sådan vælger du gulv til dit badeværelse

#4: Tilføj anderledes men praktiske møbler

Mange synes, det er underligt at have møbler i deres badeværelse. Argumentet er ofte, at det ikke er et sted, man skal opholde sig, medmindre man har et konkret ærinde. Men sandheden er, at vi bruger rigtig meget tid på badeværelset, og især børnefamilier kan have gavn af, at det er et multifunktionelt rum, hvor mor lige kan lægge makeup, mens den 4-årige læser en bog på bænken. Prøv at tænk på dine og din families behov og se, om et praktisk møbel kunne være løsningen.

Foto: Jan Ove Kristensen

#5: Nye greb

De fleste badeværelsesmøbler er ret neutrale i deres udtryk bortset fra deres håndtag. Derfor kan du med stor succes skifte dem til noget mere moderne. Her er der valgt smukke læderstroppe, som du fx kan købe her eller endda lave ret billigt selv. Der findes også et væld af andre greb, som kan bringe dig meget nærmere det look, du drømmer om. Du skal bare huske at tjekke, at de nye håndtag passer til de eksisterende huller i døre og skuffer.  

Foto: Julie Vöge Hansen

#6: Nye armaturer

Vandhane, bruser og blandingsbatteri er ikke nødvendigvis en dyr måde at forvandle dit badeværelse. De findes i mange prisklasser og kan virkelig gøre en forskel. Fx giver denne flotte retrobruser hele badeværelset et elegant look. Vi anbefaler, at du skifter alle armaturer på samme tid for at skabe et sammenhængende udtryk, og at du tager ned i en fysisk butik og ser dem, inden du bestiller.

Foto: Kristina Demant

#7: En hylde gør hele forskellen

Nogle gange skal der ikke mere end en simpel hylde til at skabe stemning i et kedeligt badeværelse. Et sted hvor du kan stille dine smukke favoritgenstande og få lidt personlighed ind i rummet. Her er det et rustikt stykke træ, der er blevet forvandlet til en flot hylde, og det kan du sagtens selv gøre. Find et flot stykke træ eller drivtømmer, køb nogle hyldeknægte og hæng så hylden op.  

Foto: Birgitta Wolfgang Drejer

Læs det nyeste om badeværelser her!

#8: Mal amok

Én af de billige måder at forvandle badeværelset er ved at male de vægge, som ikke er beklædt med klinker. Er dit badeværelse ret intetsigende, så kan du vælge en vild farve. Det giver straks en helt ny følelse i rummet, og måske også i dig! En pangfarve kan få dig til at smile lidt mere om morgenen og minde dig om, at det er vigtigt, at være modig og prøve nye ting.

Foto: Mette Wotkjær

#9: Skjul radiatoren

Hvis du ikke er velsignet med gulvvarme, men i stedet har en helt almindelig radiator i badeværelset, så kan en radiatorskjuler gøre en stor forskel. De fås i mange forskellige udgaver, og en mellemgod handymand kan endda selv prøve kræfter med at bygge en. Generelt giver det et mere rent look, når radiatorer er gemt væk. Her er den specialbygget til rummet, og det giver et flot udtryk.

Foto: Mette Wotkjær

Læs mere om: