Inspiration til at indrette børneværelser

25 fantasifulde børneværelser

Børneværelser skal sætte gang i fantasien og inspirere til leg, men de må også gerne være smukke. Vi har samlet 25 børneværelser, der er både sjove og pæne lige her ...

Der findes intet bedre end lyden af et barn, der er fuldstændig opslugt af en god leg inde på sit værelse! Netop derfor er det vigtigt at give sit barn et personligt børneværelse. Et frirum hvor han eller hun kan slippe fantasien løs og skabe sin egen lille verden. 

Se også: Sådan laver du loftsrum til børneværelser

Gode tips til at indrette børneværelser

Men udover alle de pæne, sjove og personlige ting et børneværelse skal indeholde, så er der også nogle praktiske detaljer, som du skal tage højde for, når du indretter drømmeværelset. Her har vi samlet en lille tjekliste, som du lige kan løbe igennem, inden du indretter børneværelset: 

  • Børn - og alle andre for den sags skyld - sover bedst, når det er mørkt. Derfor kan du med fordel placere sengen i værelsets mørkeste hjørne eller anskaffe dig nogle mørklægningsgardiner. 
  • Den rette temperatur i børneværelset kan også forbedre søvnen, så undlad at stille sengen lige ved siden af radiatoren eller lige ved vinduet.
  • Hvis du stiller reoler eller skabe ind i børneværelset, så skal de helst fæstnes til væggen. Før eller siden vil dit barn sikkert forsøge at klatre op, og så er det vigtigt at møblet ikke kan falde ned over ham eller hende.
  • Opbevaring er alfa og omega i et børneværelse, og du vil takke dig selv, når du eller dit barn bare kan smide alt legetøjet i en skuffe, kasse eller bænk. Så sørg for, at der er nok af dem.
  • Opbevaringskasser med hjul er gode, fordi de er nemme at skubbe rundt på, hvis dit barns leg breder sig, eller du skal støvsuge.
  • Ethvert barn har brug for et tumlehjørne, hvor det kan smide nogle puder eller madrasser og give los eller hælde hele kassen med lego ud.  
  • Husk også at lave et roligt hjørne eller plads, hvor barnet kan trække sig tilbage, hvis han eller hun bare gerne vil læse, tegne eller andet.
  • Tænk praktisk, når du vælger møbler og tekstiler til børneværelset. Krummer og madrester har det med at finde vej derind, og hvis du har tæpper på gulvet, blanke overflader og åbne reoler, så bliver det lidt sværere at holde rent.
  • Ledninger og stikkontakter skal sikres, og det er værd at bruge tid på at finde en pæn og korrekt løsning.
  • Dit barn har brug for lys på værelset, når det leger indenfor i de mørke vintermåneder, så nøjes ikke med nuttet hyggebelysning.     

 

Se 25 fantasifulde børneværelser

I galleriet herunder har vi samlet 25 meget forskellige børneværelser, så du kan finde inspiration til at indrette et børneværelse, der passer perfekt til dig og din søn eller datter ...

Børneværelser