BOLIGGALLERI

Boliggalleri: Blåt herskabshjem på Østerbro

Hvad sker der, når en indretningsdesigner får næsten frie hænder? Se, hvordan den store herskabslejlighed har fået personlighed med få antikviteter.

Egentlig skulle hun kun designe køkkenet, men indretningsdesigner Ann Antons og ejeren af den store herskabslejlighed på Østerbro i København svingede så godt sammen, at Ann Antons endte med at indrette hele lejligheden. 

– Vi startede fra bunden med at skrælle alt af og begynde forfra. Når man gør det, er det vigtigt at lægge de store linjer fast først og så i øvrigt være trofast over for den beslutning om stilretning, man har truffet, mener Ann Antons, der slår fast, at det er mere overskueligt at tilsætte møbler og nips, når først rammerne er på plads. Ejeren af lejligheden havde kun taget få ting med sig fra sin forrige bolig, og med undtagelse af et par malerier, en sofa, et skrivebord og et chatol blev alt indkøbt til lejligheden. 

SE OGSÅ: Funkisvilla i eklektisk stil

Gråt i gråt

Ann Antons gik efter et klassisk udtryk, der passede til lejlighedens rammer med paneler og højt til loftet.

Ejeren ønskede sig en neutral base, men i stedet for hvide vægge, som hun selv havde i tankerne, foreslog Ann Antons at lade en af ejerens yndlingsfarver, grå, danne basis for indretningen.

Med de forskellige nuancer af grå igennem lejligheden er baggrunden stadig neutral, og der er blevet tilføjet personlighed i form af enkelte antikviteter og tilbehør som puder, tæpper og malerier – ofte i farven blå.

Herskabelighed og spræl

Ifølge indretningsdesigneren får man meget forærende i forhold til en klassisk stil i en højloftet lejlighed med stuk, paneler og sildebensparket, og de herskabelige elementer har hun valgt at understrege i indretningen.

Et eksempel på det er fordelingsgangens høje paneler, som fremhæves ved hjælp af et moderne tapet på det øverste af væggen.

Netop sammenspillet mellem de klassiske rammer og de mere sprælske detaljer danner en ramme, hvor ejerens medbragte ejendele virker samlende på det ellers helt nye værk, og lejlighedens færdige udtryk er både herskabeligt og personligt.

SE OGSÅ: Herrehybel med kunst og klasse

BOLIGGALLERI: Blåt herskabshjem på Østerbro

Boliggalleri: Herskabslejlighed på Østerbro