Kunstnerbolig i Tisvildeleje
BOLIGGALLERI

Boliggalleri: Kunstnerens naturlige fristed

Kunstneren Anette Holmberg har forvandlet et stråtækt sommerhus fra 1960'erne til et fristed, hvor inde og ude smelter sammen.

Tisvilde har altid haft en særlig tiltrækningskraft på Anette Holmberg. Hun har holdt til her de sidste mange år, og i den sammenhæng var det en klar fordel, at hun var så rodfæstet i området, da hun sidste år ledte efter et nyt sommerhus.
 
– For mig er Tisvilde et helt unikt sted med en uendelig havudsigt, de smukkeste solnedgange, det klare, friske vand og den vilde skov med vindblæste fyrretræer, siger Anette Holmberg.
 
 
Hun faldt for stråtaget og bygningens bungalowstil, og samtidig skulle de nye, moderne løsninger fungere visuelt med det eksisterende hus på grunden. Huset skulle være et ’refugium’ fra et travlt arbejdsliv med en ren og skandinavisk indretning, der forstærker husets kvaliteter. Derfor er der i indretningen lagt vægt på få æstetiske og funktionelle møbler.
 
Hun har brugt meget energi på at forsimple huset, skære unødvendigt designlir væk og holde materialerne til et minimum med mindst mulig vedligeholdelse.
 
– Jeg ser ingen forskel mellem at male et maleri og bygge et hus, for uanset projektets karakter arbejder jeg altid frem mod et let og rent udtryk. Jeg er inspireret af naturen og arkitektur, og mit bedste indretningstip er ’keep it simple’, siger Anette Holmberg, der har valgt at indrette sig enkelt og luftigt med træmøbler i en nordisk bohemestil.
 

INDRETTET TIL GÆSTER

Anette Holmberg ønskede et harmonisk hus med lys, luft og den omkringliggende natur i fokus. Under renoveringen ’vendte’ hun huset om mod naturgrunden og indsatte nye glasdøre, der åbner huset mod havets retning og fanger lysets skiftende karakter.
 
Det var også vigtigt for hende, at huset blev tilpasset, så det lægger op til socialt samvær og stor gæstfrihed. Derfor blev vægge blev revet ned, så familien kunne få et leverum med et åbent køkken i direkte forbindelse med en stor spisestue og en hyggelig dagligstue.
 
Anette Holmberg valgte at fjerne loftet, så man kan se spærene, der blev malet hvide. Sammen med pejsen og detaljer i naturmaterialer skulle det give hygge til de ellers rene linjer, for selvom en stor del af sommerhuset blev ændret, var det vigtigt for Anette Holmblad at bevare originale detaljer i rummene.
 
– Hvis alt bliver ændret og fornyet, bliver det for perfekt. Huset er med et rent udtryk, der giver mig ro og inspirerer mig til at tænke kreativt, blevet præcis, som jeg gerne ville have det, siger Anette Holmberg.
 

NATUREN TÆT PÅ

Hendes ønske var at skabe et fristed for både familie og venner. Det har hun blandt andet fået takket være husets glaspartier, der kan åbnes helt og skaber en glidende overgang mellem inde- og udeliv.
 
– Det første, jeg gør, når jeg kommer i sommerhus, er at åbne dørene, siger Anette Holmblad.
 
Spiseområdet er placeret lige ved vinduerne, så man får fornemmelsen af at sidde i haven, selvom man er inde. På den måde er naturen tæt på, uanset hvor ustabil den danske sommer viser sig.
 
Ud over det store opholdsrum består huset af to soveværelser og stort badeværelse med direkte adgang til haven og udendørs bruser. Køkkenet er indrettet med plads til, at familien kan lave mad sammen med deres gæster.

BOLIGGALLERI: KUNSTNERENS NATURLIGE FRISTED

Boliggalleri: Kunstnerens naturelige fristed