BOLIGGALLERI

Boliggalleri: Nybygget villa med sydlandsk touch

Familien Rudolph drømte om havudsigt. Det fik dem til at købe grunden på toppen af nabovejen. Selvom det nye hjem er nybygget, giver træ, jordfarver og sydlandsk interiør en varm og personlig atmosfære.

På grunden i Korsør lå oprindeligt et gammelt rødt hus, der ikke stod til at redde. Et kort øjeblik overvejede Cathrine og Christian Rudolph fra Sofakompagniet faktisk at renovere det, men de blev hurtigt enige om, at med så dårlig en stand kunne det simpelthen ikke betale sig. Det var da heller ikke huset, de for fem år siden faldt for. 

– Grunden ligger på toppen, så nu har vi udsigt over Storebælt, broen og de mange tætstående træer. Det er fantastisk med havudsigt, men for mig er udsigten over skoven lige så vigtig. Skoven ændrer sig hele tiden, og jeg elsker at se dens skiftende farver alt efter årstid, fortæller Cathrine Rudolph om grunden til, at de i sin tid valgte at flytte. 

SE OGSÅ: Træhus med puppe-potentiale

Nybyg med personlighed

I stedet for at bevare det gamle hus valgte familien at opføre et nyt. For at undgå at nybyggeriet blev koldt og upersonligt, blev varme materialer tænkt ind fra begyndelsen. 

– Det kan tit være en udfordring i et nybyggerhus at få sjæl ind fra start. Derfor valgte vi træ som grundmateriale i hele huset. Vi har valgt et sildebensgulv i røget eg, som jeg synes tilfører huset eksklusivitet og personlighed. Derudover er køkkenet og badeværelsesmøblerne også designet i træ med et lettere røget look, og så har vi kørt træet igennem i resten af boligen ved at bruge samme træsort på håndtag, skabe og alle vinduesrammer, forklarer Cathrine Rudolph.
Hun kan godt lide, at træet kun bliver smukkere med tiden, når det efterhånden patineres. 

Sydens sjæl

Også rejsefund og inspiration fra Syden har parret indrettet sig med netop for at øge den varme stemning og give hjemmet sjæl.

– Vi har altid rejst meget, og det har nok haft betydning for min indretningsstil. Vi har ofte besøgt Østen, især Vietnam, hvor vi også har boet en periode. Det er en kultur, vi holder meget af, og vores ting herfra giver os en masse minder og historier, som vi nyder at se tilbage på og mindes hjemme i Danmark, siger Cathrine Rudolph.

SE OGSÅ: Villa i moderne snedkerstil

Varme farver

En anden ting, Cathrine Rudolph eksperimenterer med for at gøre den nye, hvide base spændende, er farver. 

– Vi har valgt farver, som passer til huset, beliggenheden og vores personligheder. Charme i et hjem er noget, der opbygges over tid, men her kan maling virkelig gøre underværker. En farvet væg kan hurtigt tilføre personlighed og stemning til et rum. Jeg er især gået efter jordfarver, da det er farver, som passer godt ind til resten af vores indretning, siger Cathrine Rudolph om valget af de brune nuancer. 

Ud over træ har parret tilsat velour blandt andet på sofaerne og lænestolen i alrummet. Og lige dér i den bløde velourstol elsker Cathrine Rudolph især at synke ned, for her kan hun nemlig betragte både hav, skov og ildens blafren i pejsen.

Boliggalleri: Nybygget villa med sydlandsk touch