BOLIGGALLERI

Boliggalleri: Samlerhjem med vintagefund

Line Nevers kommer aldrig til at bo i det perfekte, 
moderigtige hjem. Kom indenfor i Frederiksberg-hjemmet, der er fyldt med fund.

En bolig er kun et hjem, hvis nogen synes det, slår designeren Line Nevers fast. 

Hun bor med sin familie i halvdelen af en klassisk villa fra slutningen af 1800-tallet på Frederiksberg. For hende handler hjemlighed om begreber som autenticitet, hygge, tryghed, personlighed, afslappethed, æstetik og velvære. 

– Når jeg indretter vores hjem, går jeg op i alle tingene, fortæller hun.

Uperfekthed er hyggeligt

Line Nevers er oprindeligt modedesigner, men skiftede for et par år siden over til at designe interiør og tilbehør til boligen. Hun er allerede mæt af branchens krav om hurtigt skiftende trends, og at der altid er mindst en ny kollektion på vej, og i stedet lægger hun derhjemme vægt på klassikere og personlighed.

– Jeg kommer aldrig til at bo i et perfekt stylet hjem, der udelukkende består af designermøbler og matchende tilbehør efter tidens trends. Det hyggelige opstår med den uperfekthed, som nyt og gammelt skaber, når det mixes med ting fundet på rejser, og når møbler og tilbehør bliver blandet uden hensyn til pris, geografi og stil, siger hun.

I stedet ønsker hun at skabe en harmonisk helhed i sin indretning. Det forsøger hun ved at gentage farver, materialer og strukturer i de forskellige elementer i hvert enkelt rum, og der må gerne komme stemningsskift rummene imellem.

Den overordnede røde tråd er nemlig kvalitet og klassikere.

SE OGSÅ: Farverigt hjem i hjertet af København

Bæredygtigt håndværk

Hun dyrker tanken om bæredygtighed ved at investere i langtidsholdbare møbler såsom hendes to ombetrukne sofaer, som hun havde med sig, da hun for snart 30 år siden flyttede ind i sin første lejlighed. Dem sætter hun sammen med moderne nips, unikakeramik og puder i tidens støvede farver.

– Jeg er nok arveligt belastet i mit krav om kvalitet, æstetik og det gode håndværk. Min mor er kunsthåndværker og min far smed. Begge dygtige håndværkere på hver sit område, fortæller Line Nevers.

Frederiksberg-hjemmet er også præget af, at Line Nevers holder af mange forskellige typer materialer.

SE OGSÅ: Kunstnerisk hjem uden regler

Samler-gen

Line Nevers lægger ikke skjul på, at hun er en samler; altid på jagt efter gode ting både på de mange rejser, der følger med jobbet, og på familiens ferier. Jagten er en fornøjelse i sig selv, men hun glædes også ved at finde særlige ting – gerne noget, der både er æstetisk, en god investering og skabt med humor. Fundene står fremme på reoler og borde, i vindueskarme og på åbne hylder.

– Jeg forstår ikke idéen med at gemme de ting væk, som jeg er glad for. At samle i grupper er i stedet en god og seværdig måde at dekorere på, når man har et samler-gen, siger hun.

Det ses også i køkkenet, hvor værktøjet er lige ved hånden på en stang, og gamle krukker står fremme. Som kontrast til de klassiske møbler og nipsene blev bordplade og greb holdt i rustfrit stål for at give et industrielt og rent udtryk til rummet.

– Rustfrit stål er smukt, uforgængeligt og ikke til at slide op, siger Line Nevers.

En filosofi, hun forsøger at indrette sig efter.

Boliggalleri: Samlerhjem med ikoner og vintagefund

Boliggalleri: Samlerhjem med ikoner og vintagefund