BOLIGGALLERI

Fra autoværksted til fantasifuldt hjem

Med sikker sans for klunserier og loppefund er et tidligere autoværksted forvandlet til en fantasifuld og poetisk familiebolig med indendørs guldfiskedam og Pippi-altan.

For få år siden trængte Pernille og Leif og deres to børn Rita og Kalle til luftforandring. De havde i lang tid boet på det ydre Nørrebro i København og gik med en drøm om at komme tættere på byen. Leif, der netop havde åbnet sin første café på Vesterbro, var blevet nysgerrig på, om det motorcykelværksted, han havde haft for mere end 20 år siden, stadigvæk eksisterede få gader fra cafeen. Så en dag i frokostpausen listede han sig ind gennem porten til en klassisk Vesterbro-baggård, hvor alt endnu ikke er blevet grønt, og de gamle tørrestativer i jern fra 30'erne stadigvæk er i brug.

Få det bedste ud af din altan

OP FRA GRUNDEN
Til hans store overraskelse lå baghuset stadigvæk og gemte sig i et hjørne af den nedslidte gård. Det var i stærkt forfald, men det havde en fordel! Det var ledigt. Få dage efter hans lille gåtur var heldet med ham, ejeren var fundet, og i hånden stod han med en kontrakt lydende på et stk. nedlagt automobilværksted på 200 m² i tre etager. Bygningen, der i flere år var misligholdt, trængte til meget mere end en kærlig hånd.

- Vi vidste, at huset indbød til at bygge en bolig i gammel københavner-stil. Men samtidig måtte vi sætte alt i stand fra bunden. Vi skulle indrette nyt køkken og bad, for det var der ikke i forvejen. Det hele skulle gøres med respekt for husets oprindelige historie som snedkeri og senest bilværksted. Det var en hård omgang, fortæller Pernille.

Loppemarkeder 2014: Det skal du gå efter

AUTENTISKE MATERIALER
Et hus i tre etager kan betyde et værre renderi, men familien synes, at de har ramt en god balance med placeringen af rummene. I den gamle motorgrav, hvor mekanikeren reparerede sine biler, blev der indrettet havestue med ovenlys. I resten af stueetagen har Pernille og Leif hver sit arbejdsrum. Køkken og stue er på første sal, hvortil der blev støbt en ny terrasse med nem adgang fra køkkenet. Den er blevet en stor succes og bruges en stor del af året til at grille og slikke sol. Tagetagen, der havde stået tom i flere årtier, blev inddraget til bad, sove- og børneværelser.

VÆRKSTEDETS SJÆL
Indretningen er tilpasset huset, hvor Leif og Pernille ønsker, at boligen skal besidde en slags sjæl og afspejle stedets historie.

- Vi har været på den minimalistiske bølge og boet med sort og stål. Men det her hus indbød til at indrette sig hyggeligt med gamle slidte ting og småsprossede værkfører- vinduer. Alligevel forsøger vi at finde lidt moderne kunst, så boligen ikke bliver alt for gammeldags, hvilket endnu ikke helt er lykkedes for os, siger Pernille leende.

Få farverne tilbage i din bolig

CAFÉ PÅ VÆRNEDAMSVEJ
Mens byggeriet har stået på, har Leif sammen med to kompagnoner åbnet cafeen Granola på Værnedamsvej. En meget charmerende gade, som udgør grænsen mellem København og Frederiksberg. Det har betydet, at renoveringen af boligen er gået lidt i stå, hvorfor der stadigvæk mangler at blive ordnet småting som at få vand i den gamle automobilgrav, så der kan komme guldfisk i havestuen. Men alt det må vente, for med Granolas overvældende succes bliver baghuset brugt til at finde fred og ro i den stille Vesterbro-baggård, hvor især Leif bruger havestuen til bare at koble af i.

Se Susan Ibrahim for & Other Stories


 

Læs mere om: