BOLIGGALLERI

Klassisk sommerhus i Tisvilde

Charlotte og Arne Astrups sommerhus i Tisvilde emmer af klassisk sommerhusstemning, men det er også en rejse igennem familiens mange eksotiske feriedestinationer.

Var det ikke for et blåt badekar, så ville familien Astrups sommerhus i Tisvilde være som strøget ud af Hammershøis pensel. 
– Jeg ville bare have det her flotte, turkise badekar, selv om de fleste bade om sommeren bliver taget under bruseren på husgavlen. Farven passer til himlen og havet heroppe, siger Charlotte Astrup og fortsætter: 
– Jeg elsker at indrette mit hjem, selvom jeg ikke er den store designsamler. Jeg kan lide ting, der er smukke og enkle og har en funktion, jeg er ikke til ting eller møbler, der bare står og samler støv, og slet ikke i et sommerhus, siger hun.
– Jeg er nok til de lidt behagelige møbler, men har til gengæld en svaghed for moderne lamper, det synes jeg giver de bløde møbler lidt mere kant. Jeg har holdt sommerhuset i neutrale farver og så brudt det med enkelte farver, siger Charlotte Astrup og peger på de røgfarvede egetræsgulve, det sorte køkken og de mange små farverige souvenirs fra familiens rejser. 

 

Et sommerhus behøver ikke være primitivt

Charlotte Astrup og hendes mand, der er professor og ernæringsekspert Arne Astrup, har sammen skabt et moderne sommerhus. Det er bygget så tæt som muligt på dét sommerhus fra 1938, der oprindeligt stod på grunden, men som ikke var til at redde. Naturgrunden, der er på knap 3.000 m², er hævet højt over Kattegat med udsigt til Rågeleje og Heatherhill. 
– Vi har bygget huset i samme korsform som det oprindelige på grunden, fortæller Charlotte Astrup, der ikke lægger skjul på, at det er en stor proces at være så involveret i at tegne og bygge et hus, selvom familien havde en tegnestue til at udføre jobbet. Huset er bygget i gammel stil, men med alle moderne bekvemmeligheder. Det værdsætter familien, specielt når der er fuldt hus med masser af venner, børn og unge. 
– Det skal være afslappende at være i sommerhus. Jeg er ikke tilhænger af et sommerhus, hvor alt er primitivt, og hvor man skal knokle endnu mere, end man gør i hverdagen. Indretningen i vores sommerhus er ret enkel, så det er let at gøre rent, og mange af møblerne kan bruges både inde og ude, fortæller hun. 

 

En stråhat for hver rejse

Selvom familien elsker den danske sommer, har de alle lidt ekstra eventyr i blodet, og de elsker at rejse sammen. Gennem årene har de samlet sig en ret pæn samling af stråhatte fra de forskellige destinationer, de har besøgt. 
– Jeg kan ikke huske, præcis hvornår det begyndte, men jeg fik en idé om at købe en stråhat med hjem, hver gang vi rejste et nyt sted hen, så det er blevet til en del efterhånden, siger hun. 
Hattene hænger flere steder i sommerhuset, men primært i entréen, hvor de både fungerer som vægdekoration og som brugsgenstand, for hattene er ikke bare til pynt, de bliver flittigt brugt af husets gæster, når solen står skarpt ned på en sommerdag.
– Vores venner, der kommer her, ved, de altid kan tage en hat og ikke mindst selv vælge, hvilken én de er i humør til, fortæller hun. 
– Vi har næsten altid gæster om sommeren. Så huset er indrettet, så det fungerer lige så godt som vores helårshus, og så vores venner altid kan blive og sove i stedet for at køre hjem, fortæller Charlotte Astrup, der ikke lægger skjul på, at madlavningen også betyder meget for familien. 
– Vi elsker mad i vores familie. Vi elsker god mad, vin, mange desserter og ikke mindst is. Vi griller meget i sommerhuset og laver mange salater, og fordelingen er faktisk ret klassisk, for Arne griller, og jeg laver salaterne, siger Charlotte Astrup med et grin. 
 

Se hele familiens hus her ...

Sommerhus i Tisvilde

Læs mere om: