Annonce
Svane
KØKKEN

3 store trends inden for dansk køkkendesign 2017

Elegant sort indramning, specialdesignede håndtag og silkeblød laminat er de 3 store trends i 2017, som Svane Køkkenet satser på, når de lancerer et nyt køkkendesign.

Svane Køkkenet lancerer S17, der består af tre bærende elementer, som tilsammen skaber køkkenets unikke, grafiske udtryk – en gennemgående sort ramme, et gennemgående materiale, som er brugt konsekvent på alle køkkenets flader, samt grebet DOT, der er specialdesignet til S17 kollektionen.

- S17 har et nyt og anderledes udtryk, som jeg mener, ikke er set før – dermed bliver det en ny fortælling i køkkenhistorien. De senere år er danskerne blevet mere modige i deres køkkenindretning, og det er den lyst og modighed, som jeg vil imødekomme med designet af S17, fortæller arkitekt MAA Rolf Birk, som er ansvarlig for design- og konceptudvikling hos Svane Køkkenet.

Se hele S17-kollektionen her!

Trend 1: Grafiske rammer om køkkenet

Et centralt element i S17 er en gennemgående, sort ramme, der omkranser alle køkkenets elementer – skuffer, fronter, bordplade og sågar soklen. Den elegante, sorte streg går igen i hele designet og skaber et markant indramningsudtryk omkring den enkelte flade, hvilket er med til at give køkkenet sit særlige kendetegn. Derudover lancerer Svane Køkkenet i forbindelse med S17 en rå stålreol, som leder tankerne hen på den industrielle boligtrend, og som underbygger S17-kollektionens udtryk med sine skarpe linjer.
- Stålreolen er for alvor tilbage i køkkenet og nu bliver den gentænkt til nye formål og i et nyt udtryk, der underbygger S17 designet. Stålreolen kan hænge over bordet, integreres i køkkenet som hylder eller bruges i boligens andre rum, fortæller Rolf Birk.

Trend 2: DOT – grebet af nytænkende design

De senere år har trenden peget på grebsløse køkkener, som har været særligt populære i indretningen, men nu er tiden tilbage for greb på køkkenlåger og skuffer. Med grebet DOT, som er specialdesignet af Rolf Birk til S17, genopdager Svane Køkkenet grebet som et både dekorativt og praktisk element i køkkenet, der samtidig understreger og integrerer sig i S17-udtrykket. 
DOT kan fås i flere længder med både 1, 2, 3 og 5 ”dots”. På den måde kan du lege med udtryk og kombinationer i køkkenindretningen. For eksempel kan DOT bruges på køkkenets skuffer og kombineres med grebsløse S17-låger. DOT grebet kan også anvendes til andre af Svane Køkkenets modeller

Trend 3: Svane Surface Laminat

Det tredje, gennemgående element i S17 er Svane Surface Laminat – en laminattype, som med sin lækre, matte og silkebløde overflade er tænkt helt ind i S17 designet.

- Svane Surface Laminat er en silkeblød laminattype, der fungerer som konsekvent materialevalg i hele S17 køkkenet og bruges på alle køkkenets flader – bordplader, fronter, højskabe og skuffer. I samspil med den sorte ramme og DOT-grebet skaber vi et grafisk, monokromt og moderne udtryk, fortæller Rolf Birk.

Svane Surface Laminat er et ekstremt holdbart og praktisk materiale, som er slidstærk overfor slag og som ikke er modtagelig overfor fedtede fingre – en smart funktion i hverdagen, som enhver køkkenejer vil sætte pris på. Den nye laminattype lanceres til S17 køkkenet i fire farver – sort, hvid, brændt grå og stålgrå – således kan du tilpasse S17 til flere forskellige boligtrends idet køkkenet kan styles til den individuelle stil. For eksempel kan du vælge en mørkegrå front og gøre en dyd ud af det mørke og maskuline køkkenudtryk. Udover de fire laminattyper, fås S17 også med asketræsfronter, som skaber et nordisk, let og lyst udtryk, der står i fed kontrast til den sorte ramme.

Besøg Svane her!

Svane Køkkenet lancerer S17 i begyndelsen af det nye år, hvor det kan opleves i Svane butikkerne landet over. 

Læs mere om: