KØKKEN

Gør et billigt IKEA-køkken lækkert

Hvis du er på jagt efter et billigt køkken, så har vi samlet 10 eksempler på, hvordan du kan gøre et IKEA-køkken designlækkert og personligt.

Enhver boligejer ved, at det koster knaster at forvandle sit gamle køkken til drømmekøkkenet, og mange ender med at leve med deres slidte køkken, fordi de simpelthen ikke kan overskue at give op mod 200.000 kr. for et køkken.

Se også: IKEA-køkken med designfronter

Sådan gør du et billigt IKEA-køkken personligt

Hvis køkken-budgettet er mere beskedent, ender mange med at smutte en tur i IKEA. Her opdager de, at et køkken kan fås meget billigere, men at det kræver rigtig meget kreativitet at forvandle standardmodulerne til noget, der både er personligt og designlækkert. Men det er slet ikke umuligt, og faktisk kan resultatet ende med at være dit superpersonlige drømmekøkken.

Gode råd til at designe et drømmekøkken fra IKEA:

  1. Se, hvad du ikke får! Selvom du ved, at budgettet ikke rækker til et designkøkken fra et af de store køkkenfirmaer, så er det alligevel værd at indhente et tilbud. Ved at tage en snak med et køkkenfirma, kan du få afklaret nogle af dine ønsker, se skræddersyede muligheder og få en fornemmelse af, hvor du skal gå på kompromis, hvis du vælger IKEA-køkkenet. Samtidig vil et professionelt køkkenfirma hjælpe dig med at opmåle, tegne og lave et budget, som du hele tiden kan holde din skræddersyede IKEA-løsning op imod. IKEA-løsningen må jo ikke blive dyrere end drømmekøkkenet!
  2. Lad dig ikke forføre af nemhed! Når du står der midt i IKEA-kaos, og det går op for dig, hvor mange småting du faktisk selv skal tage stilling til, når du vælger køkkenmoduler fra den svenske møbelgigant, så er det meget nemt at blive overvældet og ende med at købe ALT der. Men lad dig ikke forføre af, at det lyder 1000 gange nemmere end at skulle kombinere standardmoduler med hvidevarer, du selv køber eller en bordplade, som din mand kan lave. Heller holde igen end at ende med et katalogkøkken, som du valgte af bekvemmelighed. 
  3. Costomize eller hack dit IKEA-køkken! Hvis du vil have IKEA-prisen men ikke looket, så undersøg mulighederne for at costomize eller "hacke" køkkenet. Der er nogle virksomheder, såsom &snufl og Reform, der har specialiceret sig i at lave smukke fronter til IKEAs standardmoduler, og de kan hjælpe dig med at forvandle dit køkken. Du kan også selv gå på jagt efter smukke unikke håndtag, lave din egen bordplade eller tale med en smed eller snedker om at lave nogle specialløsninger, der giver dig det unikke drømmekøkken, du drømte om oprindeligt.  

IKEA-køkken