Inspiration til indretning af et smukt køkken-alrum
KØKKEN

Indret et smukt køkken-alrum

Kig med her, hvis du er på jagt efter inspiration til et smukt køkken-alrum. Vi har nemlig samlet en masse inspirerende billeder, tips og vigtige råd.

Et køkken-alrum er efterhånden normen i nybyggede huse og lejligheder, men mange ældre boliger får også omdannet den originale planløsning med separat køkken og spisestue til den moderne åbne løsning. Forklaringen er simpel: Vi vil gerne være sammen med familien, mens vi laver mad. Fremfor at stå alene i køkkenet og røre i gryderne vil vi hyggesnakke, mens vi snitter grøntsager. Madlavning, ungernes lektier og dagens begivenheder skal klares omkring køkkenøen. Men det betyder også, at køkken-alrummet bliver hjertet i hjemmet, og hjemmets hjerte skal ikke bare være et praktisk værksted. Det skal være indbydende, smukt, hyggeligt og selvfølgelig også praktisk. Derfor har vi samlet nogle tips til dig, der drømmer om lige netop sådan et køkken-alrum. 

Se også: Smukke køkkener til et køkken-alrum

Det skal du tænke på, når du indretter dit køkken-alrum

Akustikken: Den største udfordring ved et køkken-alrum er altid akustikken. De mange glatte overflader, larmende køkkenmaskiner og rummets størrelse kan gøre, at det lyder som om, du står midt på en banegård. Det gør det svært at samtale, hvilket netop er meningen med køkken-alrummet. Tænk derfor meget i at bryde lyden. Det kan være ved at lægge et tæppe under spisebordet, hænge lamper op, der forhindrer lyden i at bevæger sig fra køkkendelen ud i resten af rummet, vælge polstrede spisebordsstole eller opsætte en reol.  

Køkkenø: Bordplads er en evig mangelvare i køkkenet, og det er også noget af det, man tit giver køb på, når man skal indrette et smukt køkken-alrum. Løsningen kan være en køkkenø. Den stjæler selvfølgelig plads fra resten af rummet, men den er en effektiv måde at skaffe både bordplads og opbevaring på samme tid. Inden du vælger din køkkenø, skal du være opmærksom på, hvilke behov, den skal opfylde: Skal den fx bare fungere som ekstra bordplads eller skal den også rumme håndvask, opvaskemaskine og kogeplader? Du kan også vælge en en mobil køkkenø, som kan rulles til side, når der skal være plads til ekstra mange gæster omkring spisebordet. Læs også: Sådan laver du en mobil køkkenø til køkken-alrummet

Overskabe: I de senere år er det blevet populært at undlade overskabe i køkken-alrummet og i stedet erstatte dem med åbne reoler, hvor du kan udstille dit smuk køkkengrej og service. Hvis du vælger en løsning uden overskabe, skal du være opmærksom på, at du mister en del opbevaring. Den skal enten findes et andet sted, eller også skal du i gang med at sortere grundigt i køkkenudstyret. Løsningen kan fx være et smukt vitrineskab i alrummet eller en skænk, med plads til glas og tallerkner. 

Find dit køkken-alrum

I galleriet herunder har vi samlet moderne og aktuelle køkken-alrum, så du kan finde den stil, som passer til dit hjem og din smag. Du finder også tips til at få stilen fra favoritbilledet overført til dit eget køkken-alrum. Rigtig god fornøjelse med jagten!

Køkken-alrum

Se også: Find et spisebord til dit køkken-alrum