KØKKEN

Indretningshjælp til køkkenet

Gør køkkendrømmene til virkelighed! Her hjælper indretningseksperter til, hvordan et køkken med skråvæg kan få nyt liv.

Hjælp til at indrette køkkenet

Jeg vil rigtig gerne have skiftet mit køkken, men jeg er fuldstændig handlingslammet. Hvad skal jeg gøre for at få det til at ske? Ved ikke, hvor jeg skal begynde … Har også overvejet at ændre på det eksisterende køkken, som kun indeholder underskabe og overskabe med hylder. Det er ikke særlig smart indrettet.

Iben

Nyt køkken

Kære Iben.

– Jeg forstår godt, du er handlingslammet, da den skrå væg hurtigt giver en masse spildplads på den i forvejen mindre plads, der er til køkkenet. Hvis du apterer køkkenet, som var det en kabys på et skib, kræver det nogle specielt byggede løsninger, som en inventarsnedker skal udføre.

Nu ved jeg ikke, hvilket budget du har til rådighed. Men ved at rette væggen op får du en regulær flade til dit nye køkken. Som med standardskuffeelementer giver dig større fleksibilitet, samtidig får du et opbevaringsskab til strygebræt, støvsuger eller anden opbevaring i den plads, der opstår bag væggen fra det tilstødende rum.

Du bør også sørge for, at der er bordplads mellem køl, vask og komfur for at gøre arbejdsgangene bedst mulige. Tænk på at du skal kunne betjene dit køkken med lukkede øjne. Ud fra din skitse er det svært at vurdere, om døren til rummet skal rykkes lidt. Det vil være mere sikkert efter en præcis opmåling og registrering af installationerne, som skal foretages af en rådgiver, når du når dertil.

Mvh.

Thomas Hjort, arkitekt maa, m3arkitekter.dk

Læs også: Boost dit køkken på 10 måder!

Spørg arkitekterne til råds

Er du i tvivl om, hvordan badeværelset kan udvides, hvor væggen skal stå, eller hvordan du kan forvandle børneværelset til gæsteværelse, så spørg Mad & Boligs boligsagkyndige til råds. De kan hjælpe dig med kvalificerede råd og kreative løsninger på store og små udfordringer i din bolig. Send dit spørgsmål i en mail til [email protected]. Skriv brevkasse i emnefeltet. Mailen skal være vedhæftet plantegning og billeder i så høj opløsning som muligt. Plantegningen må godt være håndtegnet.

Om M3 arkitekter

Arkitekterne Thomas Hjort og Morten Dalsgaard og bygningskonstruktør Jesper Stensen driver tilsammen m3 arkitekter, der løser opgaver for private boligejere. Opgaver der spænder fra renoveringer til nybyggeri, fra tegninger til projektstyring.

I Mad og Bolig finder du inspiration smukke boliger, lækker mad og masser af tips og tricks til lækker livsstil!

Se også vores store gallerier med køkkener:

Se også galleriet med køkkener her: