Loftet i køkkenet går helt til kip. De gamle bjælker er blevetfrilagt, og alt er malet hvidt. Her går moderne design og nyteknologi i fin forening med de gamle rammer.
KØKKEN

Moderne køkken i klassisk stil

Moderne køkken med musik, pc og den nyeste køkkenelektronik, men elegant placeret i klassiske rammer med højt til loftet og masser af sol fra de store glasfoldedøre.

Tagterrassen og køkkenbordet kom til at mødes i det nye, multifunktionelle køkken og alrum, som blev resultatet af en modernisering i en ældre ejendom fra omkring 1930. Ejerne valgte at åbne mellem køkken og spisestue, og samtidig blev tagterrassen en integreret del af det nye alrum.

40 m2 tagterrasse

Moderne køkken i klassisk stil
Et stort glasfoldeparti i hele rummets bredde kan skydes helt til siden. Det giver lys og luft til rummet og integrerer samtidig også tagterrassen. Herfra er der frit udsyn til byens tage.

Beliggende øverst oppe under de skrå vægge med loft til kip og et sparsomt lysindfald var det tidligere køkken med elementer i træ selvsagt mørkt og indelukket. I dag er der frit udsyn til byens tage og den blå himmel. En stor foldedør i glas lukker lys og luft ind og er det eneste, der skiller det store 40 m² rum fra tagterrassen. Køkkenet er samtidig holdt udelukkende i hvidt med fritliggende bjælker helt til kip, og solens stråler kan frit slå smut mellem de højglansblanke overflader

Højglans og stål

Moderne køkken i klassisk stil
Opskrifter og lignende tjekkes hurtigt på nettet. Fladskærmen er raffineret monteret på væggen, og det trådløse tastatur gemmes let væk i skuffen, når det ikke er i brug.

Det er Roar Køkkenet, der har stået for den udfordrende indretning af rummet med de skrå vægge. Alrummet er indrettet i hele husets bredde med køkkenafsnit i den del, der vender mod gaden og spisestuen mod gården og terrassen. Alle elementer er speciallavet med fronter på skuffer og skabe i højglans hvid, emfang, greb og sokler i stål og bordplader i sort granit. Højskab og skuffer til kolonial er praktisk placeret i det skrå rum under tagets hældning. Køkkenarmaturer er der hele tre af. En Quooker sørger for, at kogende vand altid er lige ved hånden, et berøringsfrit armatur med sensor, så man hurtigt kan vaske hænder uden at berøre vandhanen, og et armatur med udtræks-spulerfunktion.


Online fra gryderne

Moderne køkken i klassisk stil

Moderne køkken i klassisk stil
De tre armaturer ved køkkenvasken har hver sin funktion. Quookeren leverer altid kogende vand, det berøringsfri armatur har sensor, så man hurtigt kan få vasket hænder uden at røre vandhanen, og armaturet med udtræksslange har spulerfunktion.

Integreret i elementerne findes mokkabrygger med kopvarmer, køle-, fryse- og vinskab, samt mikrobølge-, varmlufts- og dampovn. Der er linkanlæg i hele lejligheden, så sød musik kan høres fra de indbyggede højtalere i loft og kip. På væggen i køkkenet er monteret en fladskærm med løst tastatur, der nemt kan gemmes væk i skuffen. Kogebøger er stort set unødvendige, da opskrifter hurtigt slås op på nettet. Nedfældet i granitbordet er en glaskeramisk kogeplade med induktion og fem plader.

Fladskærm og wengé

Et stort fladskærms-tv er indbygget i væggen i spisestuen. For at få plads til det er væggen bag gjort dybere, hvilket er udført utrolig raffineret. Sammen med det store kvadratiske mørke spisebord i wengé - en centralafrikansk træsort, som har meget tilfælles med teak - står de sorte italienske læder- spisestuestole som et flot og massivt modspil til det ellers helt lyse og lette rum.

Læs mere om: