Annonce
SOVEVÆRELSE

6 nemme tricks: Gør dit soveværelse til hjemmets bedste rum

Når det bliver mørkere og koldere udendørs, vil vi gerne have det ekstra dejligt indendørs. Gør soveværelset ekstra indbydende ved at fokusere på det gode, bløde og dejlige.

Farver

Vælg et farvetema, du godt kan lide. Den nemmeste genvej til et harmonisk og gennemført soveværelse er nemlig at beslutte sig for en eller to gennemgående farver, som giver en følelse af ro og tryghed – og så bruge dem ivrigt i hele rummet.

Sengetøj

Tillad dig selv lidt forkælelse ved at vælge noget rigtig lækkert sengetøj, som både er smukt at se på og føles dejligt mod huden. Det gør det til en endnu dejligere oplevelse at lægge sig under dynen efter en lang dag.

Gardiner

Hæng gardiner op – og gerne nogle beregnet til mørklægning. Hæng evt gardiner i to lag – et par tætvævede til mørklægning yderst og et par mere transparente inderst. På den måde kan du styre, hvor meget lys der lukkes ind og skabe et helt mørkt rum, så du ikke bliver forstyrret i den dybe søvn. Desuden kan gardinerne være med til at understrege en blød og hyggelig atmosfære.

Oprydning

Flyt alle skærme og helst også alle rodebunkerne ud af værelset. De er bedre at have i stuen end i soveværelset, hvor der helst skal være enkelt og roligt for øje og sind. Reservér sengen til sex og søvn, ikke skærme og arbejde.

Dyne

En rigtig dejlig dyne gør den største forskel for, hvordan det føles at lægge sig i seng om aftenen, så det kan godt betale sig at være omhyggelig med at vælge de rigtige. I vinterhalvåret er de flestes behov for varme om natten helt anderledes end om sommeren, og det kan derfor være dejligt med en rigtig god dyne fyldt med store dun. Dyner kategoriseres efter deres bæreevne, altså hvor meget luft der er i fyldet. Dundyner med høj bæreevne er derfor fluffy og fyldige og isolerer bedst. Er der flere fjer blandet i fyldet, jo tungere bliver dynen og omvendt. Så se efter bæreevne-tallet – jo højere det er, jo bedre en vinterdyne får du.

Undgå allergi

Vil du undgå støvmider, så gå efter dyner med ”NOMITE”-mærket, som garanterer, at støvmider ikke kan trænge ind i dynen. Luft desuden dynerne så ofte som muligt, og vask dem to gange om året ved 60 grader. Tør dem bagefter i tørretumbler med 3-4 tennisbolde. På den måde sørger du for at minimere husstøvmider og forlænge dynens levetid.

Danske dun og dyner

Ringsted Dun laver dyner og puder af europæiske kvalitetsdun her i Danmark. Fokus er på troværdige leverandører, dyrevelfærd og høj kvalitet – fordi gode dyner og puder giver en god nattesøvn. Alle produkter er certificeret Standard 100 by Oekotex – klasse 1, så de er testet og godkendt efter de strengeste internationale krav og fri for restkemi. Du kan læse meget mere her.