SOVEVÆRELSE

6 smukke sengeborde

Det virker måske som en ubetydelighed, men du vil takke dig selv for at have gjort dig nogle tanker om behov og stil, når du anskaffer dig et sengebord. Vi viser sig 6 smukke sengeborde!

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er sengeborde en praktisk anordning ved siden af sengen. Det er her, du stiller dit vandglas, og her du lægger bogen fra dig, når du skal sove. Men udover at være praktisk kan det også sagtens være smukt at se på, hvis det passer til dine behov og ind i resten af stilen i dit soveværelse.

Se også: Guide til rustikke sengeborde

Først er der de praktiske hensyn: Hvor meget må dit sengebord fylde, hvordan med højden i forhold til sengen, hvad må det koste, skal du i livsstilsbutikker eller på loppemarked, hvor meget skal dit sengebord opbevare, og har du fx brug for en ekstra hylde til et stearinlys og et magasin eller måske en skuffe?

Mere inspiration: Boheme-bolig i Berlin

Så er der de æstetiske hensyn: Skal dit sengebord matche resten af soveværelset eller skille sig markant ud? Er dit sengestel af træ, og skal bordet matche denne træsort? Er du til det industrielle look med kant eller til det mere bonderomantiske med hvidmalet træ? Kan dit soveværelse tåle en pangfarve, eller skal du gå efter pasteller eller sort/hvidt? Materialer er et kapitel for sig, og du kan få sengeborde i plast, træ og alskens metaller. Bare husk, at selvom det virker som et lille overflødigt møbel, så skal du kigge på det hver eneste aften og morgen, så du skal helst ikke blive træt af det!

Læs også:  25 lamper til boligen

Sengeborde: 5 tips

  • Overvej dine behov. Skal dit sengebord have en ekstra hylde eller måske en skuffe - eller kan du nøjes med en enkel flade?
  • Hvad er din stil? Er du til det romantiske eller moderne look? Måske det mere rå og rustikke? Sengeborde findes i alle afskygninger.
  • Størrelse betyder noget. Hvor meget plads har du brug for udenom dit sengebord?
  • Gå efter genbrugsguld. Find dit sengebord på loppemarkedet, og frisk det op med en malerpensel og måske nye greb på skuffen.
  • Lider du under pladsmangel? Brug en hylde som sengebord. De optager ingen gulvplads og er nemme at gøre rent under.

Vi har samlet 10 flotte sengeborde i galleriet herunder, hvor du også kan finde links til, hvor du køber dem!

6 smukke sengeborde

Der kan forekomme affiliate-links i artiklen.

Få boligtips, -reportager, madinspiration og meget mere i Mad & Bolig