Annonce
En spisebordsstol du aldrig bliver træt af
SPISESTUE

Her er spisebordsstolen du aldrig bliver træt af!

På jagt efter den perfekte spisebordsstol? FDB's J80-stol kan mikses både i farver og form. Se den her!

Det er ikke alle spisestuestole, der egner sig til at blive mixet på kryds og tværs. Men det gør FDB's J80-stol – et ikon designet af Jørgen Bækmark.

Den er et eksempel på et design, der bevarer sit moderne udtryk, uanset om den står alene, som fx lænestol, eller er mixet på kryds og tværs.

Den klassiske spisestuestol er tilpasset og justeret til nutidens størrelser, naturligvis i samarbejde med Jørgen Bækmark selv, så den er så komfortabel, at du og dine gæster ender med at blive siddende længe efter middagen. 

En spisebordsstol, der lever i generationer

Jørgen Bækmark, der ledede tegnestuen hos FDB fra 1958-67 efter Børge Mogensen, fik til opgave at designe en serie stole til den mere voksne del af FDB-kunderne, og som kunne produceres på stolefabrikken i Tarm.

Det blev til den raffinerede J80, der på klassisk vis kombinerer massivt egetræ med papirgarn i natur og sort.

Tegnestuen og Bækmarks grundfilosofi var dengang, at møbler skal passe til mennesker og ikke omvendt, så selvfølgelig skulle den være god at sidde i. Bækmark var den sidste, der drev FDB's tegnestue.

J80-spisestuestol

Spisestuestolen er designet af Jørgen Bækmark for FDB's tegnestue i 1950'erne. Stolen mixer lakeret eg og sortlakeret eg med flettet sæde af papirgarn i enten lys eller sort variant. 

Du kan læse mere om J80-stolen og de andre fede klassikere her!

Galleri: Se J80-stolen her

J80: Her er spisebordsstolen du aldrig bliver træt af!