STUE

25 stuer

Store flydersofaer eller lette lænestole? Se det store galleri med 25 stuer og bliv inspireret til indretning af din stue

Leder du efter inspiration til indretning af din stue? Så er du kommet til det rette sted, for vi har samlet 25 stuer, der vil inspirere dig til indretningen af din stue.

For rigtig mange mennesker er deres stue det sted i hjemmet, hvor de opholder sig mest og slapper mest af.

Det er i vores stuer, at man finder hygge og indre ro. Efter en hård dag på arbejdet findes der næsten ikke noget bedre end at sætte sig i sofaen i sin stue, måske med en kop kaffe, og slappe fuldstændig af.

Det er også ofte i ens stue, at gæster opholder sig inden og efter middagen. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at din stue er rar og hyggelig at opholde sig i, så den løfter den gode stemning hos dine gæster.

SE OGSÅ: Sådan finder du den perfekte sofa

Find stilen blandt disse 25 stuer

Din stue er også et af de rum i huset med flest indretningsmuligheder. I modsætning til køkken, badeværelse og soveværelse er der ikke nogen ting i din stue, som SKAL være der, for eksempel en håndvask i badeværelset eller et komfur i køkkenet.

Det giver uendelige indretnings-muligheder for din stue, hvor kun din fantasi sætter grænser. Du kan vælge, om indretningen af din stue skal ligge i tråd med resten af husets indretning, eller om det skal være en ny oplevelse at træde ind i din stue.

Skal din stue være lys eller mørk, skal der være sofa og lænestol eller noget helt unikt for indretningen af din stue. Det er ofte detaljerne, som gør en flot stue. Billeder med minder eller ting, man har arvet fra bedstemors stue, er nogle af de ting, som gør en stue til mere end bare et rum.

Møblerne i din stue er selvfølgelig også afgørende for stemningen i rummet. Skal det være store flydersofaer eller lette lænestole?

Skal der være et stort stuebord eller små borde rundt omkring? Skal tæppet være stort og blødt, eller skal man gå efter det autentiske persiske tæppe, som giver et mere klassisk udtryk i din stue? Mulighederne er rigtig mange.

Vi har samlet 25 forskellige stuer i forskellige kategorier. Bliv inspireret til, hvordan du indretter din stue i bedste stil.

De farverige

Bohemestuen

Stuen er inspireret af syden, med dens lyse farver og afslappede stil. Sofaernes stærke farver er med til at lyse rummet op, hvilket gør at rummet ser stort og åbent ud.

Pastelfarvet drøm

Stuen er indrettet med pastelfarver, hvilket gør rummet roligt og samtidig lyst. Sofaen og maleriets farve er med til at give liv i stuen.

Farvekontrast

Sofaens blå farve fanger øjet og gør stuen en hel del mere interessant. 

Havets farver

Grå sofaer har altid været populære. Ønsker du noget lidt andet, så er en blå sofa et glimrende alternativ.

Højt til loftet 

Farven grøn går igen i planterne og sofaen, mens farven gul ses i malerierne, gardinerne og stolen. Der er højt til loftet, så der er plads til lidt mere leg med farverne.

Herskabelige nuancer

En fransk boligdrøm

Denne franske, herskabelige stue er et overflod af skønhed. Loftmaleriet taler for sig selv. Stuen er blevet indrettet med moderne møbler for at bryde det klassiske udtryk.

Eksklusive farver

Udover de gyldne farver er der også flere nuancer af blå både på væggen og sofaen. Farverne på billedet bag sofaen harmonerer med resten af stuen.

De neutrale

Den hvide

Med hvide lofter, hvide vægge og hvide plankegulve er stuen lyst helt op. I stuen er der valgt naturmaterialer og meget afdæmpede farver.

Inspirerende atmosfære

I denne stue er lampen noget af det første, man lægger mærke til. Er stuen lys og enkel, kan det være en god idé at indrette med en ting, der skiller sig ud. Såsom denne lampe.

Rummelig stue

Stuen er indrettet med lave møbler og lange gardiner, hvilket giver indtrykket af, at der er højt til loftet.

Naturens farver

Farver i harmoni

I denne stue er bagvæggen malet mørk for at give rummet noget dybde. Stuen er indrettet med store, bløde sofaer, der indbyder til hygge.

Den utraditionelle sofa

Hvis du har en større stue, kan du vælge en lidt mere utraditionel sofa, der samtidig giver flere siddepladser.

Moderne boheme-stil

I denne stue er der valgt en mørkebrun farve til væggen. Den fungerer som en elegant kontrast til de lyse møbler.

Stuen med et sydlandsk touch

Det kan være svært at give et lyst rum varme. Her er stuen blevet indrettet med souvenirs fra syden og naturmaterialer for at skabe varme og personlighed i rummet.

Indretning af stue med skråvægge

At have skråvægge kan være en udfordring, når det kommer til indretning. Man har i denne stue valgt at fylde vindueskarmen samt sætte et billede op ad bjælken nede ved gulvet, nu hvor det ikke kunne hænge på væggen.

De moderne

Indramning af stuen

I denne stue er der brugt et stort gulvtæppe for at indramme og markere sofagruppen. Der er brugt neutrale farver i det meste af stuen for at understrege stuens detaljer. 

Den skandinaviske

Flet og træ præger denne stue, der emmer af vintagefornemmelser.

Den tilfældige

Ved indrette sin stue lidt mere tilfældigt, uden rene linjer og uden et stramt look, kan man gøre rummet mere hjemligt og indbydende. 

Opdeling

Her er stuen blevet opdelt med en glasvæg for at få plads til et kontor. Løsningen med vinduesvæggen er smart, fordi du deler rummet op uden at miste lys.

Læderet i fokus

Klassisk design

I denne herskabsstue er der indrettet med en orange lædersofa, der bryder de ellers hamonerende farver i rummet.

Læsestuen

Her er der plads til fordybelse og afslapning. Den store bogreol med bøger og vaser tilfører rummet personlighed.

Mørke farver

Den maskuline

Med store og tunge materialer har stuen fået et mere maskulint look. Det er moderne, klassisk og fyldt med rene linjer.

Lys gennem vinduerne

I denne rustikke murstensvilla er der i stuen lagt vægt på afdæmpede og mørke farver.

Flyderen

Det er altid skønt at komme hjem fra arbejde og smide sig i sofaen. I denne herskabsstue er der lagt stor vægt på komfort.

Kontrast i farverne

I denne stue får sofaen lov til at løbe med opmærksomheden i de mørke omgivelser.

Få også inspiration til soveværelset ved at klikke her!