Annonce
FDB-klassikere: Her er vores 10 favoritter!
STUE

FDB-klassikere: Her er vores 10 favoritter!

FDB møbler skaber moderne kvalitetsmøbler, som de fleste af os har råd til. Vi har samlet 10 af vores favoritter fra møbelfirmaet - måske du kan finde din egen favorit?

FDB Møbler er en skattekiste af smukt dansk design. Desværre er designermøbler som regel en bekostelig affære, som de færreste har råd til at fylde hjemmet med. Men ikke hos FDB Møbler. Her er hele pointen og har altid været, at alle skal have råd til at købe dem.

Kvalitetsmøbler du har råd til

I begyndelsen af 1940’erne fik nogle unge, modige møbelarkitekter til opgave at udvikle smukke, funktionelle møbler til attraktive priser. Godt møbeldesign og høj kvalitet skulle ikke kun være forbeholdt de mest velstillede i samfundet. FDB Møbler skulle danne rammen om det gode samvær, hvor nære familieværdier og et demokratisk fællesskab er i fokus.

FDB-møbler startede i 1942 med Børge Mogensen som leder. Formålet var at skabe moderne kvalitetsmøbler til overkommelige priser. Selv sagde han, at:

- Den sociale opgave at tegne møbler til jævne mennesker passede mig, og jeg havde en god arv at forvalte i min lærdom fra Kaare Klint. Uden den ville jeg have været ilde stedt. Det stod mig klart med det samme, at Klints bestemte krav om, at møblet først og fremmest må være et fornuftspræget redskab, netop i dette foreliggende tilfælde måtte være ufravigeligt, hvis det skulle lykkes at virkeliggøre Frederik Nielsens ide – at give den jævne mand sit naturlige miljø.

De første møbler kom på markedet i 1944. Børge Mogensen fratrådte som leder i 1950 og blandt hans efterfølgere var store danske møbelarkitekter som Poul M. Volther og Ejvind A. Johansson. FDB lukkede møbelvirksomheden i 1980, men genoplivede den i 2013 med nye møbelserier kombineret med relanceringer af nogle af de gamle klassikere.

Du kan se flere af FDB Møblers møbelklassikere her!

Vores FDB-favorit!

Det var svært at vælge, men her kan du se, hvilken FDB-stol chefredaktør Ulla Johanne Johansson er vild med: 

Find din favorit!

Vi har udvalgt vores favoritter blandt FDB's møbler. Nu er det din tur. Hvilket FDB-møbel kan du bedst lide?

10 FDB-klassikere: Her er vores favoritter!

Læs mere om: