STUE

Sådan får du det bedste ud af din altan

Savner du inspiration til din lille altan? Vi har samlet otte smarte idéer til at give din altan den rigtige stemning.

En altan bruges som oftest til grill og hygge i sommermånederne, og den er helt sikkert uundværlig i den lunere halvdel af året. Men bor du i en gammel ejendom, kan det være svært at indrette dig efter de kvadratmeter, der følger med i boligen. Og det gælder også altanen. Den er ofte ikke stor nok til et spisebord eller endda en rigtig siddeplads, eller den har tendens til at gemme sig for solen, så du ikke får brugt den i de varme timer.

Læs også: 12 lækre terrasser!

Men lige meget hvor lille din altan er, er der altid muligheder for at udnytte den, så du får optimal glæde af din altan. Er du havemenneske, og bruger du en del tid med fingrene nede i potterne, kan du overveje at lave et lille arbejdsbord på din altan med mulighed for at hænge dine haveredskaber op?
Er det svært at få plads til siddepladser til mere end en person på din altan, kan du overveje at få lavet en lille bænk langs siden af din altan, hvor du kan nyde en kop kaffe med din veninde? Eller hvad med en stol i lysende gul til dig og din yndlingsbog?

Læs også: 5 idéer til en harmonisk bolig!

Tre gode råd til at udnytte din altan:

* Overvej realistisk hvad du kan med din altan og find en løsning, der passer til dig.
* Flyt dine indemøbler ud på din altan, og nyd din altan som en del af selve hjemmet.
* Skab en stemning, du trives i. Sæt nogle krukker og lanterner på gulvet af din altan eller hæng dem op, så du har gulvet frit til siddepladser og evt. et lille bord.

Har du også en lille altan, som du ikke får udnyttet? Vi har fundet otte smarte eksempler på, hvordan du kan få mere ud af din altan. Her finder du inspiration til netop dit altan behov.

Læs også: Sådan får du en smuk altan!

Sådan får du det bedste ud af din altan

Læs mere om: