Annonce
STUE

Sådan laver du en hyggelig læsekrog i stuen

Forvandl det ledige hjørne i stuen til en læsekrog. Så får du ikke kun ro, men også rammer til at fordybe dig i en god bog eller i dit Mad & Bolig.

Der skal så lidt til at forvandle et ledigt hjørne i stuen til en hyggelig krog med ro til at fordybe sig i en god bog eller med computeren på skødet.

Sådan får du en hyggelig læsekrog

Begynd med en lænestol, der som Suru bidrager til en uformel og afslappet stemning uanset, hvor den står. Stolen er med til at skabe den ramme, der skal til, for at du har lyst til at sætte dig godt til rette med en bog eller computeren og en god kop kaffe.

Designeren bag, Carina Maria, har designet et klassisk møbel, der appellerer til velfortjent hvil – eller til at sidde tæt med én du holder af, for der er plads til en ekstra i læsekrogen.   

Suru-lænestolens form er inspireret af den japanske vifte uchiwa. Hver skal giver stolen et åbent, men også omfavnende udtryk – så det er svært ikke lige at tage et hvil i lænestolen. 

Lænestolen - hvor Danmark møder Japan

Carina Maria, der er uddannet møbeldesigner og har en håndværksmæssig baggrund som møbelpolstrer, designer møbler med et enkelt udtryk og fokus på detaljen.

Og det er præcis, hvad hun har gjort med Suru-lænestolen, som hun har designet for FDB Møbler.

Du kan se flere af FDB's møbelklassikere her!

Suru-lænestolen hviler tungt på den danske designtradition, men udtrykket er nutidigt og med inspiration fra den japanske tilgang til form og funktion, fx betyder suru 'igennem' på japansk og refererer til, at rygstykket går igennem sædet.

Det er blevet til en æstetisk loungestol med et enkelt og ærligt udtryk. Med stolen har Carina Maria skrevet sig ind i rækken af prominente designere, der har designet for FDB Møbler.

En klassisk sekretær i en opdateret version kan noget særligt – også i et moderne hjem. For det er smart både at have et smukt designet møbel, der kan bruges som skrivebord og samtidig lukkes i, så papirer og computer bliver gemt væk. Butler-skænk fra FDB designet af Foersom & Hiort-Lorenzen, den koster 6.999 kr. Flaskegrøn spisestuestol, J46, designet af Poul M. Volther, 1.299 kr. FDB Møbler. 

Skab rum I rummet som her, hvor vi både har skabt et lille privat hjemmekontormiljø og et hyggehjørne, hvor du kan fordybe dig både med benene oppe eller med sysler ved arbejdsbordet. Bagest står Butler-sekretær fra FDB designet af Foersom & Hiort-Lorenzen, 7.999 kr. Som lille kontorstol har vi brugt den klassiske ikoniske FDB-tremmestol J46 designet i 1956 af Poul M. Volther, her i fin nyere version i flaskegrøn, 1.299 kr. Den brede Suru-lænestol med plads til én, du holder af, er designet af Carina Maria, den er polstret med 100 % uld og har ben af eg. Den koster 8.499 kr. Det hele fra coop.dk.

Find din yndlingsstol blandt FDB's klassikere her!

Læs mere om: