Annonce
TRENDS & NYHEDER

5 tips: Sådan giver du din terrasse nyt liv

Det er snart tid til at tage terrassen i brug, men efter en lang og våd vinter er det ikke et særligt indbydende syn, der møder os på den første solskinsdag. Her får du fem gode tips til at gøre din terrasse forårsklar.

Endelig er foråret kommet, og med de varmere dage følger lysten til at rykke ud. Og er der noget bedre end at kunne nyde solskin og fuglefløjt fra sin egen terrasse, så snart muligheden byder sig?

Når de første spæde stråler finder vej til terrassen, er det dog ikke umiddelbart et sted, man har lyst til at invitere naboerne til grillaften. Vinteren har sat sine spor, og ofte trænger terrassen både til rengøring og pleje, før vi kan rykke havemøblerne ud og plante krukkerne til.

Men bruger vi tid på at gøre forarbejdet ordentligt, kan terrassen fungere som en naturlig forlængelse af hjemmet i hele sommerhalvåret og danne den perfekte ramme for både afslapning og kvalitetstid med familie og venner.

Derfor får du her fem gode tips til at gøre din terrasse helt klar til den nye sæson:

1: Gør forarbejdet

Godt begyndt er halvt fuldendt. Derfor er første punkt på listen rengøring og pleje af terrassen. Fej blade og andet skidt væk, og vask den grundigt. Er din terrasse i træ, er det også vigtigt at give den en oliebehandling, så træet bliver modstandsdygtigt, og holdbarheden forlænges. Det kan være fristende fluks at finde havemøblerne frem, men det er en god investering at begynde hver sæson med at få ’fundamentet’ på plads.

2: Leg med farver

Er dit træværk malet, kan det også være, det trænger til en opfriskning – eller måske skal det have en helt ny farve. Husk at vælge en maling, der er beregnet til træ, og overvej, om den måske skal være svanemærket, så du samtidigt passer godt på miljøet.

Når du er i gang med malerpenslen, er det også oplagt at give havemøblerne en makeover. Slib for eksempel en bænk eller stol ned, og mal møblet i en farve, der passer til din stil og det udtryk, du ønsker på din terrasse. Du kan også give gamle krukker nyt liv ved at give dem en omgang maling.

3: Indret efter lyset

Når du indretter din terrasse, er det en god idé at have for øje, hvordan den vender. Hvor skal havebordet for eksempel placeres for at få mest muligt ud af solen? Har du mange kvadratmeter at gøre godt med, så kan du skabe flere små hyggelige zoner med stole og bænke, så du kan nyde morgenkaffen ét sted og aftenens sidste stråler et andet.

4: Grønt er godt

Skab liv på terrassen med masser af blomster og grønne planter. Her er det oplagt at vælge potter og krukker, der komplimenterer din stil, og at lege med udtrykket ved at stille dem på forskellige måder. En kæmpestor krukke kan sagtens stå alene, mens mindre krukker gør sig bedst i selskab med hinanden. Brug gerne krukker i forskellige højder i det samme stilleben – eller byg det op omkring en taburet eller et lille bord.

5: Hyggelige tekstiler

 

Det danske sommervejr kan være lunefuldt. Så på kølige dage og når duggen falder, er det en god idé at have tæpper og puder i nærheden. De bløde materialer tilfører også et element af hygge til din indretning og gør terrassens siddepladser indbydende. Du kan eventuelt vælge tekstiler, der er lavet i materialer, der kan holde til vejr og vind og derfor egner sig godt til udelivet.

OM BECKERS: 

Beckers Perfekt træbeskyttelse er en maling, der er udviklet til at forlænge holdbarheden på udendørs træværk og er derfor ideel til din terrasse. Produktet er desuden svanemærket. 

Læs mere her

Elit træolie fra Beckers er en vandfortyndbar olie, som kan bruges på alle udendørs træflader som for eksempel træbrædder, altaner og havemøbler. Olien modvirker udtørring og dannelse af revner og gør overfladerne vandafvisende og lette at vedligeholde.

Læs mere her.

Læs mere om: