TRENDS & NYHEDER

Her er boligprogrammerne, vi ikke kan få nok af!

Er du vild med indretning og bolig-makeovers? Så skal du se disse boligprogrammer, der både giver tips og tricks og udlever de helt store boligdrømme.

Aldrig før har boligprogrammer været så populære, og aldrig før har der været så mange at vælge imellem.

Fra amatør-nybyggere, der skal indrette deres første hjem, til verdens mest ekstraordinære boliger, er der boligprogrammer til enhver smag. 

Nogle giver brugbare tips og tricks, som du kan bruge i dit eget hjem, mens andre stimulerer de helt store - og til dels urealistiske - boligdrømme.

Nedenfor har vi samlet de bedste boligprogrammer, både danske og internationale.

SE OGSÅ: Indretningsløgne: 7 ting, der er helt anderledes i virkeligheden end på billeder 

Boligprogrammerne, vi ikke kan få nok af 

1. Nybyggerne (TV 2)

Har du ikke allerede set ”Nybyggerne”, så må du hellere i gang. I ”Nybyggerne” skal fire amatørpar forvandle tomme huse til deres drømmehjem, og vinderparret får lov til at beholde huset. Og vi forstår godt programmets store succes, for det er nemlig både spændende og underholdende, når amatør-nybyggerne dyster om at lave det mest kreative og gennmførte hus på kort tid. 6 sæson er netop skudt i gang, men der ligger mange gode timer gemt i de tidligere sæsoner. 

Foto: André Blinkilde/TV2

2. Mesterlige ombygninger (TV 2)

Går du og drømmer om det store byggeprojekt? Så kan du få masser af inspiration i TV2-programmet “Mesterlige ombygninger”, hvor seks familier får deres byggedrøm til at gå opfyldelse med hjælp fra stjernearkitekten David Zahle. 

3. Vores genbrugshjem (TV 2)

I ”Vores genbrugshjem” dyster to gør-det-selv-familier med hjælp fra en personlig genbrugshåndværker om at være bedst til at bygge nyt med genbrug. Udover at være underholdende, giver programmet også masser af inspiration til kreative indretningsløsninger, som du selv kan bruge derhjemme.

4. Stay Here (Netflix)

Går du op i indretning, er "Stay Here" helt sikkert noget for dig. Her viser designeren Genevieve Gorder og ejendomseksperten Peter Lorime, hvordan man kan tjene kassen på sine lejeboliger gennem den rigtige indretning og nogle smarte tricks. 

5. Boligkøb I Blinde (Viaplay)

"Boligkøb i Blinde" er et anderledes take på de klassiske bolig-makeover-programmer. I hvert afsnit skal et nyt par flytte ind i drømmeboligen, men med et tvist: De må ikke se huset først. Istedet skal de overlade den store beslutning samt deres opsparing til to eksperter, der vælger huset, og derefter sætter det i stand. Resultaterne er vilde, og forvandlingen er stor, efter de to eksperter har været i gang.

6. The World’s Most Extraordinary Homes (Netflix)

Få de helt store boligdrømme udløst i ”The World’s Most Extraordinary Homes”. Her rejser den prisbelønnede arkitekt Piers Taylor og ejendomsentusiasten Caroline Quentin verden rundt for at besøge verdens mest unikke hjem. Programmet vil med garanti få dig til at måbe over de spektakulære boliger, der for de flestes vedkommende desværre aldrig bliver til mere end blot en drøm.

7. Hvem bor her? (TV 2)

I quiz-programmet ”Hvem bor her?” skal fem almindelige danskere gætte på, hvem der bor i hvilket hjem. De fem danskere kommer indenfor hos hinanden og gætter med – kun ud fra navn og profession. Et program, der både er underholdende og giver inspiration til, hvordan man selv kan indrette sit hjem. 

8. Mit luksushus (TV 2)

Vil du se boliger, der blæser dig omkuld, så skal du se ”Mit luksushus”, hvor Cecilie Hother besøger danskere, der har fået opfyldt deres vildeste boligdrømme – både herhjemme og i udlandet.

9. Helt på plads (DR1)

Bor du småt, så er ”Helt på plads” programmet for dig. Her hjælper ekspert i pladsoptimering Kenneth Males og designer Kalle Thesbjerg danske familier med at få det optimale ud af pladsen gennem skræddersyede løsninger og gennemtænkte indretninger.

10. Sommerdrømme (TV 2) 

Er du vild med ”Nybyggerne”, så vil sommervarianten ”Sommerdrømme” helt sikkert også falde i din smag. Her kæmpe fire danske par om at skabe hver deres unikke sommerhus. De har 310.000 kroner til forvandlingen, og vinderne får et sommerhus til en værdi af to millioner kroner. 

11. Amazing Spaces (Channel 4) 

I det britiske boligprogram ”Amazing Spaces” følger arkitekten George Clarke byggeprojekter i hele Storbritannien, der har det til fælles, at de får meget ud af få kvadratmeter. Se for eksempel en gammel bus, der bliver forvandlet til et Bed & Breakfast. Vi lover dig for, at du vil blive imponeret over de vilde forvandlinger.

SE OGSÅ: 9 indretningstips, der giver nyt liv til dit hjem