TRENDS & NYHEDER

Sådan skal din stue se ud i 2020

Vi har samlet 5 boligtrends, der kommer til at præge 2020. Se, hvordan du indretter en trendy stue her.

Det er let at blive lidt melankolsk på tærsklen til et nyt år, men lige nu er der ingen grund til at dvæle ved det, der har været, alt for længe. 
 
Året vi går i møde, byder nemlig på en overflod af innovativ teknologi og en farvepalet, der sætter kulør på tilværelsen.
 

Ny teknologi i stuen

Året byder på nogle vilde teknologiske milepæle, og år 2020 bliver også året, hvor teknologi og skræddersyede løsninger på hverdagens problemer for alvor rykker ind i vores private hjem.
 
Livet er for kort til standardløsninger, der aldrig fungerer helt optimalt – for vi mennesker er forskellige, og det samme er vores behov.

Mere kulør på tilværelsen

Det er oplagt at bruge det nye årti til at tage hul på en frisk start. Efter et årti, der på mange måder har været præget af efterskælvene fra finanskrisen og nogle sikre og småkedelige valg, kommer vi til at gå all in på det ekstraordinære og personlige.
 
– Tænk ’My little pony’. Klare pink nuancer, varm gul, laksefarvet og mintgrøn. Vi er trætte af det fodformede look, siger trendforsker Mads Arlien Søborg.
 
Hvert år vælger farvevirksomheden Pantone årets farve, og skal man tro dem, kommer den mintgrønne nuance neo mint til at være 2020s mest trendy farve. 

En ny form for bæredygtighed

Det store fokus på vores klode og dens tilstand bliver uundgåeligt i 2020’erne.
 
På Hotel Hilton Bankside i London er verdens første veganske hotelsuite netop åbnet, og materialer som pineapple leather - en slags falsk læder lavet af ananas - bliver mere og mere almindelige.
 
Mere klassiske miljørigtige materialer og et godt indeklima er også faktorer, vi stadig kommer til at have fokus på. 
 
– Hvis et hjem skal være i harmoni, kan det ikke indbefatte møbler, der står og udleder gasser, er blevet produceret under ufordelagtige omstændigheder eller har krævet en masse forurening, siger Jakob Hundborg, indehaver af PR-bureauet Réplique.

Mere mellem himmel og jord

2020'erne bliver højst sandsynligt en turbulent tid for vores verden, og derfor bliver det også en tid med spirende interesse for det ukendte, det spirituelle og det overnaturlige.
 
Det spirituelle fungerer som et tilflugtssted og en pause fra alle de informationer og katastrofer, vi bliver bombarderet med på daglig basis, og det kommer også til at smitte af på vores hjem.
 
Blandt andet bliver buer, søjler og hvælvede lofter moderne - fakisk er det ikke helt ved siden af, hvis du forestiller dig et kirkerum. 

Sådan skal din stue se ud i 2020

Hvis din stue skal matche de nye 2020-tendenser, så skal du se med her. 

Nedenfor har vi nemlig samlet en masse fine stuer, der hver især repræsenterer en boligtrend i 2020.

SE OGSÅ: Sådan indretter du dit hjem i farver

Mintgrøn

Den særlige nuance af mintgrøn neo mint er blevet kåret til årets farve 2020 af farveguruerne hos Pantone.

Den støvede mintgrønne er nem at bringe ind i indretningen og er både frisk og afdæmpet. 

Færre sikre valg

Livet er for kort til standardløsninger og sikre valg – for vi mennesker er forskellige, og det samme er vores behov.

Fremtidens design skal nemlig være med til at forme vores personlige identitet, som vi dyrker mere og mere, og derfor tager vi flere vilde og personlige valg. 

SE OGSÅ: 25 nordiske stuer

Bæredygtighed og veganisme

Bevidstheden om at leve bæredygtigt vokser sig stadig større år for år, og 2020 er ingen undtagelse. Hvis vores hjem skal udstråle harmoni, er det vigtigt, at møblerne er produceret i miljørigtige materialer, der gerne skal holde i årevis. 

Vi som forbrugere er blevet mere kritiske, og det betyder, at møbelfirmaerne skal tænke bæredygtighed ind i hele produktionen.

Hvis du vil bo mere bæredygtigt, kan du fx gå efter møbler i FSC-certificeret træ eller indrette dig med loppefund og arvestykker.

Spirituel inspiration

Det store fokus på vores klode og dens tilstand bliver uundgåeligt i 2020’erne. Det bliver en turbulent tid, og derfor også en tid med spirende interesse for det ukendte, det spirituelle, det overnaturlige og i en vis grad det religiøse.

Den voksende interesse for det spirituelle kommer også til at smitte af på vores hjem. Der bliver plads til buer, søjler og skulpturer, hvælvede lofter og lange bænke.

Sorbetfarver ala My little pony

Klare pink nuancer, varm gul, laksefarvet og lilla - My little pony er den nye, trendy farvepalet.

Vi er trætte af det fodformede look, så selvom malingen, du maler med, kun bliver mere og mere bæredygtig og velcertificeret, skal den helst ligne noget, der er som taget ud af en tegnefilm.

LÆS OGSÅ: Inspiration til indretning af din stue

Læs mere om: