BOLIGGALLERI

Boliggalleri: Byhus med vintage og franske vibes

Hos Emma Thorstrands hjem er indrettet med franske vibes. Her er der højt til loftet − ikke kun bogstavelig talt.

De slidte gulvplanker knirker i entréen på fjerde sal i det gamle byhus i Vasastan i Stockholm.

Gennem de dobbelte døre til den store stue strømmer sollyset ind, og til højre vender to soveværelser ud mod en grøn baggård. Det var lyset og stemningen, som fik Emma og Alex Thorstrand til at slå til. 

– Vi så med det samme, at vi kunne fjerne væggene mellem rummene, som vendte ud mod gaden, og lave et stort rum med fire vinduer på stribe. I soveværelserne var der lyst og stille.

Et hjem med karakter

Hun er modestylist med både svenske og internationale magasiner som kunder. Alex Thorstrand driver et spa i Stockholm. For Emma Thorstrand er der flere ligheder mellem, hvordan hun arbejder, når hun styler mode, og hvordan hun tænker om indretning.

Vild med fransk stil? Så vil du elske dette minimalistiske hjem med franske fornemmelser!

– Jeg vil skabe noget, som har karakter, bygge en verden, som jeg kan lide. Og uanset om det gælder tøj eller interiør, så kan jeg lide at finde ting, som ikke alle umiddelbart ved, hvor kommer fra. Flere møbler og lamper har vi købt i udlandet og slæbt med hjem.

Det gælder fx lysekronen over spisebordet af tyrkiske Autoban, som parret købte i Istanbul, og gulvlampen af Muller van Severen, købt i Antwerpen.

Bygger selv møbler

Andre ting har Alex Thorstrand bygget selv, såsom køkken- og sofabordet. De to forsøger at indrette sig i kreativt samspil.

Da lejligheden ligger på øverste etage i huset og derfor har masser af lys, der strømmer ind, var det muligt for parret at male væggene i mørke nuancer. Emma og Alex Thorstrand gik efter en mørkegrøn maling.

Denne her franske herskabslejlighed er noget nær dit drømmehjem!

– Men faktisk skifter farven både i løbet af dagen og med årstiderne; fra vældig mørk grøn til næsten turkis. Det er helt mærkeligt.

Ud over at ombygge det store rum med alle vinduerne mod gaden har parret fjernet døre, og mod sønnen Toms soveværelse har de sat et glasparti med dør ind for at skabe et samspil mellem rummene.

– Vi tager udgangspunkt i, hvordan vi lever, og vi kan lide at bevæge os frit mellem rum uden forhindringer. Her føler vi os frie.

Højt til loftet