Annonce
Gourmet i hjemmet: Kom i gang med sous vide
GOURMET

Gourmet i hjemmet: Kom i gang med sous vide!

Vil du have garanteret saft og kraft i dine hjemmelavede retter? Med sous vide-metoden er din madlavning en succes hver gang.

Sous vide har længe været kokkenes måde at få en simpel ret til at nå nye højder. En form for hemmelig metode, som gør, at kødet eller grøntsager smager himmelsk og beholder sin saft.

Metoden er ikke længere kun forbeholdt professionelle kokke, der vil forkæle vores smagsløg. Med Electrolux' nye dampovn, med indbygget sous vide-funktion, kan du få enhver ret, hvad end den er med kød, fisk eller er vegetarisk, til at smage som på en prisvindende restaurant. Og så kan du lave det i dit eget køkken!

Læs mere om Electrolux' dampovn med sous vide her!

Der findes allerede forskelligt sous vide-udstyr, som du kan bruge hjemme. Men med Electrolux' dampovn med kombidamp og multifunktionsovn er funktionen indbygget, så du ikke behøver at have mere køkkenudstyr stående end nødvendigt.

Kom i gang med sous vide!

At bruge sous vide i madlavningen er slet ikke så avanceret, som det lyder. Sous vide er et fransk udtryk og betyder ’under vakuum’. Du tilbereder maden ved lav og nøjagtig temperatur i længere tid, hvor kødet eller grøntsagerne ligger vakuumpakkede i en dampovn. Det giver en intens aroma og en helt fantastisk smag.

Du smider ganske enkelt kødet eller de grøntsager, du gerne vil tilberede, i en vakuumpose sammen med olie og eventuelle krydderier.

Vakuummaskinen, som du kan købe til ovnen, suger alt luft ud af posen, før den skal tilberedes. Den avancerede ovn har blandt andet en fugtighedssensor, som helt af sig selv indstiller den rigtige mængde damp – så du kan imponere gæsterne med en ekstra saftig og smagfuld ret.

Opskrift med sous vide? Prøv Herman og Zangensbergs ret med pighvar!