gulerødder
GRØNT

Grillede gulerødder med forårsløg

Prøv disse sprøde gulerødder, næste gang du skal grille. Perfekt tilbehør til en rød bøf eller en saftig laks.

Når sommeren er over os, er det med at få gang i grillen. Det er, som om maden bare smager en tand bedre, når den er tilberedt under kul eller gas.

Du kan smide næsten alt på grillen. Selvfølgelig kød og fisk, men også grøntsager gør sig godt på den varme rist.

Gulerødder på grillen

Udskift den sædvanlige grønne salat med grillet grønt. Når grøntsagerne kommer på grillen, dukker der helt nye smagsnuancer op. Vi kender det fra de populære grillede asparges og grillede peberfrugter, der under det brændte lag gemmer på en ny, sødlig smag.

Prøv at gril nye gulerødder, da de har en dejlig sødme over sig. Lad rødderne ligge på samme side et godt stykke tid på grillen, så de får de fineste grillstriber langs siden. For at gøre det hele mere farverigt kan du bruge hvide, gule, orange eller lilla rødder. 

Grillede gulerødder med forårsløg

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave grillede gulerødder med forårsløg

  • 600 g gulerødder, små med top
  • 8 forårsløg
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 50 g parmesan
  • ½ potte brøndkarse
  • TRØFFELVINAIGRETTE: 1½ dl fløde 38 % , 1 spsk. hvidvinseddike, 1-2 spsk. hvid trøffelolie, salt og sort peber

Sådan laver du grillede små gulerødder med forårsløg, parmesan, trøffelvinaigrette og brøndkarse 

  1. Skrab gulerødder, og fjern det meste af toppen.
  2. Giv dem et opkog på 2 minutter, hæld vandet fra, og kom koldt vand på i 5 minutter.
  3. Kom dem i en sigte, og lad dem køle ned. Rens forårsløgene, og skær dem i tredjedele, vend dem i olivenolie sammen gulerødderne, drys med salt og peber.
  4. TRØFFELVINAIGRETTE: Pisk alle ingredienserne sammen til vinaigretten, og smag til med salt og peber.
  5. Grill grøntsagerne på en varm grill, og vend dem sammen med trøffelvinaigretten, revet parmesan og brøndkarse

Lækker grillmad? Vi har samlet 6 geniale grillretter til dig her:

Grillmad til mange