rocky road
OPSKRIFTER

Hvid rocky road

Rocky road er nem konfekt, hvor du selv kan vælge, hvilke fyld du vil have i. Brug gerne julens rester af nødder og tørret frugt i en hvid rocky road.

Rocky road er noget af den nemmeste konfekt, du kan lave. Opskriften går ud på at blande slik – som regel skumfiduser − med smeltet chokolade og brække det ud i rå stykker, når chokoladen er størknet.

Har du tørret frugt og nødder tilovers fra julebagningen, er rocky road en nem og hurtig måde at bruge resterne på, hvis bare du har en plade chokolade liggende.

Hvis du er vild med hvid chokolade, så prøv også kokostrøfler med hvid chokolade.

Rocky road fra Australien

Ofte bliver rocky road lavet med mørk chokolade, men den hvide chokolade er god, hvis du har lidt syrlige frugter som fx abrikoser i blandingen.

Oprindeligt skulle rocky road stamme fra Australien, hvor konfekten var en smart måde at få solgt noget af det slik, der var blevet ødelagt under den lange, stenede vej fra Europa, men man er ikke helt sikker. Sikkert er det dog, at rocky road blev populært i 1900-tallet.

Der er forskel på, hvordan rocky road bliver lavet rundt om i verden. I Austrialien indeholder rocky road cocktailbær og koks, i USA kan du finde kiks i din rocky road, mens den engelske oftest kun er fuld af skumfiduser og nødder.

En anden form for rocky road-variant er som flødeis. Den skulle efter sigende være opstået i 1929, hvor en mand klippede stykker af mandler og skumfiduser ned i sin chokoladeis, og smagen er meget populær i USA.

Opskrift på hvid rocky road

  • 1 stor plade
  • 100 g usaltede macadamianødder
  • 50 g pistacienødder
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 75 g små, runde marshmallows
  • 400 g hvid chokolade

Sådan laver du hvid rocky road

  1. Læg bagepapir i en form på ca. 20 x 30 cm, og sørg for at papiret hænger 2 cm ud over kanten.
  2. Hak nødder og abrikoser i mindre stykker. Bland marshmallows, nødder og abrikoser i en skål. Tag lidt af de hakkede abrikoser og nødder fra til pynt.
  3. Smelt den hvide chokolade over vandbad. Hæld den flydende chokolade over blandingen. Bland godt.
  4. Hæld blandingen i formen, og pres den ned med en spatel.
  5. Afkøl den i to timer, eller indtil chokoladen har sat sig.
  6. Brug en varm kniv, skær eller bræk den ud i stykker.

Smag også denne her brownie med popcorn a la rocky road.

Mmm... Prøv også det her konfekt!

Holdbar konfekt