VIN MED MERE

Hvilke vin skal jeg servere til "vildt"?

En læser har nedlagt en buk og vil gerne servere den rigtige vin, der matcher.

Hej Jimmi

Tak for en spændende brevkasse om vin og mad. Jeg skal snart holde et selskab for min kones forretningsforbindelser i privaten og vil gerne gøre en god figur. Jeg går på jagt og har netop nedlagt en buk. Hvad kan du anbefale af vin til rosastegt filet af buk med rørhatte, forårsløg, tyttebær og vildtsauce?

Mange hilsner
Søren


Buk hører ligesom dådyr til den mildere ende i kategorien "vildt" med en særlig sød animalsk tone. Den samme animalske tone finder vi i Syrah-baserede vine fra det nordlige Rhône, der om nogen byder på aromaer af "bondegård". Dog skal vi i retten tage højde for de øvrige søde toner i tilbehøret, hvortil vi forventer en sødlig sauce, hvor flere Nord-Rhône vine vil være for strukturerede og stramme med sin udprægede garvesyreprofil. Jeg vil derfor i stedet pege på Riebera Del Duero, der ofte lagres på amerikanske fade, som afgiver en sødlig vanilietone til vinen. Alt i alt vil vinen med sin samtidige frugt og tilpasse krop være et særdeles oplagt vinvalg. Languedoc vil også kunne bruges. Jeg håber, middag og vinvalg flasker sig for dig.
Jimmi Korsholm

Har du også et spørgsmål om vin, så skriv til Jimmi Korsholm [email protected] og skriv vin-brevkasse i emnefeltet

Se tidligere spørgsmål og svar her

Læs mere om: