VIN MED MERE

Hvilke vine skal jeg servere til hovedretten?

En læser er i tvivl om hvilke vine hun skal servere til hovedretten ved hendes søns konfirmation.

Hej Jimmi
Min mand og jeg skal snart afholde vores søns konfirmation men er i tvivl om vinen til hovedretten. Vi er begge vilde med italiensk mad og vin. Vi serverer et stykke grisefilet med lardo/spæk, selleripuré, rodfrugter og salviesky.

Med venlig hilsen
Dorthe

Grisefilet er magert lyst kød med en let sødlig tone, der kalder på en frugtig vin, mens den fede Lardo har det glimrende med frugtsyre fra vinen. Jeres blanding af rodfrugter bestående af både kartofler, jordskokker og navnlig pastinakker er, ligesom puréen lavet af selleri, tilhørende rodfrugtfamilien, sødmefulde.

Selve salvien understøttes af hvidvin fra Loire af druesorten Chenin Blanc, som har noget af den samme aroma, og som med sin syreprofil og restsødme også vil matche retten perfekt.

På rødvinssiden er den urteagtige/krydrede Sangiovese fra Toscana i form af Chianti, Brunello m.fl. afhængig af pengepung, gode bud. Barbera, som man typisk finder i den nordvestlige region Piemonte i Italien, vil med sin frugtsyre og frugtighed også stå godt til retten.

Endelig vil alkoholrige vine fra Syditalien af en vis frugtig karakter ligeledes være oplagte.

Jeg håber, I får en god konfirmationsfest.

Jimmi Korsholm

Har du også et spørgsmål om vin, så skriv til Jimmi Korsholm [email protected] og skriv vin-brevkasse i emnefeltet

Læs mere om: