JULEBOLIGER

Boliggalleri: Et julehjem med glimmer

Marie Louise Brangstrup kan godt 
lide glimmer. Så når kalenderen siger juletid, 
skruer hun op for julepynten i en ellers enkelt indrettet lejlighed.

E n stram indretning er ingen undskyldning for at spare på pynten. I hvert fald ikke ifølge Marie Louise Brangstrup, der til jul blander forskellig slags pynt, så længe der er glimmer på. 

– Jeg elsker ting i sølv, som glitrer og glimter. Det bærer min julepynt i høj grad præg af. Jeg er især glad for mine sølvjuletræer, som jeg med nød og næppe har fået fat i. 

Vil du se flere smukke julehjem? Så kom ind i Malenes nordiske villa!

I hjemmet i Indre by i København står gaverne også fremme sammen med julegodter. I december skal der nemlig ikke spares på noget, hvis det står til Marie Louise Brangstrup.

– I julen giver jeg den fuld skrue. Jeg elsker at bage, pynte op og pakke gaver ind. 

Hvert år til jul laver Marie Louise Brangstrup konfekt i køkkenet, og det vil begge børn gerne være med til. Når det er koldt udenfor, holder Marie Louise Brangstrup også af at lave sin egen varme, hvide gløgg med kanel og stjerneanis.

Julepynt købt på rejser

Rundt i lejlighedens hjørner hænger der personlig julepynt, som Marie Louise Brangstrup har samlet sammen gennem 14 år. Hun kan godt lide at pynte op med traditionel julepynt, men elsker også at blande med skæve fund.

– Min eksmand og jeg har haft tradition for at købe julepynt, hver gang vi var ude at rejse. Derudover har jeg håndmalede julekugler hængende med mine børns navne og fødselsår. Så dem passer jeg rigtig godt på, siger Marie Louise Brangstrup.

Traditionen stammer fra hendes familie, hvor hvert nyfødt barn fik sin egen kugle med navn i en ny og særlig farve. Den har hun ført videre til sine børn, der selv hænger deres egen kugle på træet.

Samles om andesteg

I julen får Marie Louise Brangstrup besøg af sin familie, som samles på tværs af grænser.

– Min familie bor i udlandet, men de kommer altid forbi Danmark i julen. For mig er julen derfor årets højdepunkt. 

Få opskriften på Blomsterbergs geniale havregrynskugler!

I år samles familien til julemiddag om det mørkebrune bord, som er udsmykket med gran og stel i blågrønne toner. Her bliver der serveret traditionel julemad, som ifølge Marie Louise Brangstrup smager helt fantastisk.

– Jeg er stor fan af julemad, og så er jeg er sindssyg god til at lave and. Så det må klart være min bedste juleopskrift.

Efter familien har spist, danser de om træet, mens de synger halvdelen af første vers fra de forskellige julesamler. Der er nemlig ingen i Marie Louise Brangstrups familie, som kan huske hele teksten.

Boliggalleri: Et julehjem med glimmer

Julehjem med glimmer