JULEBOLIGER

Boliggalleri: Feminint julehjem i Oslo

De kombinerer ting, der egentlig ikke passer sammen, og skaber hygge ud af sammenstødene. Tag med til Oslo, hvor to veninder deler en lejlighed, der emmer af jul.

Kold, rå beton sat op imod skind og varmt genbrugstræ. Mange naturlige tekstiler sat sammen med moderne plast og metaller.

Aina Næss og Gro Anita Paulsens lejlighed ligger midt i Oslo, hvor de to veninder bag norske Woods Agentur har skabt deres eget univers. Lejligheden oser af jul med duftende grangrene, levende lys og god stemning i hver en krog.

Kom indenfor i Charlotte Pipers fantastiske julehjem! 

– Vi elsker julen! Og her starter vi tidligt, så vi kan få tid til at nyde før-juletiden, som er rimelig hektisk. 

De to veninder arbejder med indretning og interiør. Hver anden uge rejser de fra Sandefjord, hvor de bor med deres familier, til Oslo for at bo og arbejde sammen i de urbane omgivelser. Og de er helt enige om, at lejligheden er blevet lige, som de gerne ville have den. 

– Vi er vilde med beliggenheden midt i Oslo, og at der er så højt til loftet i lejligheden. Vi faldt for rumfordelingen med stue på stue og for, at den er så åben. Det var også vigtigt for os, at den ikke var moderniseret, men rummede den sjæl og charme, som var det perfekte udgangspunkt for os.

Indret med kontraster

Med fokus på kontraster, organiske elementer og mørke vægge har de fået den urbane, men lune og hyggelige stemning, som de elsker.

– Vi mixer materialer og kan lide et udtryk, hvor det rå og naturlige får en dosis glam. Naturlige elementer er virkelig vigtige for os, og lige for tiden har vi noget særligt med lamper, kelim og farven sort! Og jeg ser det som en god investering at bruge penge på tidløse designlamper, siger Aina.

– Vores bedste interiør-kup er en lysekrone, som vi fragtede hjem fra Paris efter en af vores årlige indkøbsture. Vi måtte bare eje den!

Få opskriften på Mette Blomsterbergs populære havregrynskugler

Ugerne i Oslo er altid fyldt med sociale arrangementer, og lejligheden skaber den perfekte ramme. I december er det fremvisning af juleborde og julefester, der fylder i kalenderen.

– Det fungerer helt perfekt at dele lejligheden. Vi har været veninder i mange år og bliver ikke sådan lige trætte af hinanden. Vi er meget effektive og får lavet så meget mere, når vi er sammen en hel uge ad gangen, siger de. 

Men når fredagen nærmer sig, glæder de sig alligevel til at komme tilbage til Sandefjord og deres familier. for til trods for, at de har arbejdet en masse, er de også blevet fyldt op med energi fra hinanden og byen og glæder sig til en rolig uge hjemme.

Boliggalleri: Feminint julehjem i Oslo

Feminint julehjem i Oslo