JULEBOLIGER

Boliggalleri: Gammeldags jul i Kerteminde-villaen

Som barn drømte Louise Andreasen om den hvide patriciervilla hun bor i i dag. Se, hvordan ejeren af Sika-Design pynter op til jul med romantiske og nostalgiske indslag.

Jeg har bagt småkager, og de er spist alle sammen, så nu bliver der holdt lidt igen med at skrue lågene af sukker- og melkrukkerne, siger Louise Andreasen med et smil og tilføjer, at da de tre sønner var små, følte hun, at hun skulle bage af pligt mere end af lyst, hvor det i dag er omvendt. 

– Jeg kan godt lide traditionelle juletraditioner, men er samtidig bange for at blive skuffet, hvis ikke virkeligheden lever op til forventningerne. Derfor har jeg de sidste år fundet en frihed i at lave en del nye traditioner. Det betyder blandt andet, at i stedet for at jagte rundt efter gaver kan mine sønner få penge til selv at købe for, når vi er ude at rejse. For mig handler julen ikke om gaver, men om nærvær, siger Louise Andreasen. 

Sådan laver du den fineste adventskrans til stuen!

Et nærvær, som især opnås i juleferien, hvor familien pakker kufferterne og tager ud at rejse. Sidste år gik turen til Miami, og i år må rejsen også godt gå et varmt og eksotisk sted hen. 

Tredje generation i Sika-Design

Louise er tredje generation i møbelfirmaet Sika-Design, som hendes bedstefar skabte i 1942. Udover at være ejer, administrerende direktør og produktudvikler, ejer Louise en del af interiørfirmaet Cane-line og overtog sidste år mærket Cozyroom.

– Jeg er iværksætter, elsker at have mange jern i ilden og se ting vokse. Jeg får simpelthen energi af udfordringer, og jo flere bolde i luften des mere energi. Når det er sagt, elsker jeg også at hygge herhjemme og lave god mad.

Fan af Peters Jul

Louise er omgivet af sin mand og tre voksne sønner, og for at skabe modvægt til den megen testosteron er den gamle patriciervilla indrettet med en del feminine farver og stilleben. I december bliver der skruet en tand mere op for de glimtende indslag i form af glaskugler, skinnende horn og stearinlys i guldholdere, farvede glas og lanterner. 

Kom indenfor i Else Adams skønne julehjem!

– Jeg har altid været nostalgisk anlagt og går efter interiør, der holder i lang tid fremfor at bo supermoderne. Det er jo let nok for mig at gå en tur gennem lageret og pille ned fra hylderne, men det gør jeg ikke. I stedet har jeg mine møbler og nips i lang tid, fordi de betyder noget for mig.

Derfor pynter jeg heller ikke op ét år med fx grønne og pink effekter, fordi magasinerne nu dikterer det, men pynter altid op i en afdæmpet stil, hvor fokus er på dybe, varme farver kombineret med levende lys.

Stilmæssigt ender jeg altid med et udtryk a la Peters Jul, for det passer bedst til huset, forklarer Louise Andreasen. 

Boliggalleri: Peters jul i Kerteminde

Boliggalleri: Peters jul i Kerteminde

Sådan laver du den fineste adventskrans til stuen!