JULEBOLIGER

Boliggalleri: Indret med glamourøs velour og elegant julepynt

Designer Camilla van den Tempel bor med mørke toner i en luksuriøs og lækker hotelstil. Til jul får den overdådige stil et ekstra spark med arvesølv, antik pynt og dramatiske grene fra naturen.

Bløde velourstole i grønne og grå nuancer står omkring det mørke glasspisebord med ben af messing. Bordet er dækket med cognacfarvede glas, antikt sølvbestik og grå stearinlys i en stage af horn. Hele herligheden står oven på et tykt, blødt isbjørneskind, for der er dømt luksuriøs og overdådig hotelstil hjemme hos designer Camilla van den Tempel. Også når det gælder julepynten. Den blander sig med den øvrige indretning på harmonisk vis og består blandt andet af små juletræer og kogler i mørkt patineret metal, stager og vaser i blank messing og store bundter af skulpturelle bare grene.
 – Vi holder vores julestil i afdæmpede farver og med gamle ting eller fund fra naturen, som vi kombinerer med moderne items. Noget er antikt eller unika og dermed personligt. Og enkelte ting tilhører pigerne, som kan tage det med videre, når de engang selv skal holde juleaften eller pynte op i eget hjem, siger Camilla van den Tempel.

Elegant og hyggelig stemning

Camilla van den Tempel pynter altid familiens hus nord for København til jul sammen med sine døtre, Sophia på 14 og Carolina på 10 år.
– Pigerne er også kreative, så de kreerer altid en del ny pynt. Vi binder kranse, tænder lys og laver selv julepynt. Og så fjerner vi ting for at give plads til pynten. Og vi bruger levende lys på vores store juletræ, som typisk er et træ med store blålige kogler kaldet koreagran, fortæller Camilla van den Tempel, som dog har valgt at placere et lille opstammet fyrretræ midt på spisebordet i år. En fin og julet løsning med stor effekt.
– Jeg ønsker at skabe en hyggelig stemning, der er enkel, sammenhængende og elegant, fortæller Camilla van den Tempel, som til daglig har meget travlt med sit interiørfirma Little Luxury Home.
– Derfor er jeg lykkelig for, at mine piger er så gode til at eksperimentere med kager og konfekt, og at veninderne kommer med hjemmebag. Det nyder vi godt af i julen, siger hun.

Gaver i samme stil

Boligen er en moderne villa på 258 kvadratmeter fordelt på to plan med en fantastisk udsigt over Øresund. 
– Min bedste tid på dagen er om morgenen, inden huset vågner. Da nyder jeg udsigten, lyset og havet, der ændrer sig minut for minut, fortæller Camilla van den Tempel. 
Huset er opført i 1994 i en stram arkitektur med mørke granitfliser på gulvene i nogle af rummene og lækre trægulve i andre. Væggene er i hvide og grå nuancer, der giver en rolig baggrund til de luksuriøse bløde stole og loungemøbler, der alle er polstret i velour i lækre mørke nuancer. Runde borde med ben af messing og plader af enten marmor eller glas står flere steder, og det gennemførte mørke look bliver kun brudt af enkelte hvide blomster, blommefarvede puder og grønne puder med guldprint. Selv julegaverne passer til interiøret. 
– Jeg gør mig altid umage med indpakningen, siger Camilla van den Tempel, der i år har flere varianter af lækkert, tykt papir i grå og sølv at vælge imellem og grå silkebånd og bånd i grønne toner til at binde om – i velour naturligvis. 

Kom med ind i boligen her: 

Blød luksus