JULEBOLIGER

Boliggalleri: Naturlig julehygge i byhuset

I julen er alle velkomne i Charlotte Pipers naturlige julehjem. Indenfor i baghuset er bordet dækket, træet pyntet, og de sidste gaver er så småt ved at blive pakket ind. 
Nu mangler gæsterne kun.

Min dør står altid åben, for i julen skal ingen være alene. Nogle kigger forbi i løbet af dagen, mens andre kommer forbi til middag. For mig er det sådan, julen skal være. 

Hjemmet, som ligger i hjertet af København, er fuldt af kogler, gran, fyr og mos, og udenfor blusser ilden i lanterner og bålfad.

Kom indenfor i Louises enkle julehjem på Frederiksberg Allé!

Indretningen består i høj grad af Charlotte Pipers eget interiør- og møbeldesign Xtrakt, og hun har skabt en nordisk hotelstil med varme materialer og mørke farver.

– Jeg er vild med at mixe gammelt og nyt. Min boligstil er derfor en blanding af eget design, møbler med sjæl og moderne ting, siger hun.

Til jul bliver stilen endnu mere nordisk ved hjælp af naturlig pynt i vindueskarme, i gulvvaser og på bordene.

– Jeg elsker at pynte op i julen og lade kreativiteten få frie tøjler. Julesokken, der hænger i dagligstuen, er for eksempel en, som jeg selv har strikket. Og hvis mine børn er heldige, så ligger der en gave eller to i den. 

Inspiration fra skoven

Førhen fungerede baghusets underetage som en kostald, og på førstesalen lå der et kafferisteri.  Siden hen har huset gennemgået flere renoveringer, og i dag har Charlotte Piper gjort plads til gæster i stuerne.

Til jul bliver der skruet ekstra op for hyggen, og bordet bliver pyntet særlig fint med specielle dekorationer med inspiration fra skoven. Hvert år glæder familien sig til det samme

– Vi har altid været en familie med faste traditioner i julen. Da mine to drenge var små, bagte vi altid første søndag i advent sammen med resten af familien. Vi sørgede også for at stille risengrød frem til nissen og at pynte juletræet i fællesskab. Det har dog ændret sig en smule i takt med, at drengene er flyttet hjemmefra.

 

Tunmousse som julemad

Selvom julen er rig på traditioner, er den julemad, der bliver serveret hjemme hos Charlotte Piper, noget atypisk.

– Hos os er tunmousse en sikker vinder hver jul. Det samme er is. Derfor har vi skrottet risalamanden til dessert, da ingen af os bryder os specielt meget om smagen. Så på den måde har vi kombineret de bedste traditioner fra julen med vores egne. 

Wauw! Se dette magiske julehjem, der bugner af hjemmelavet pynt

Når det kommer til julegaverne, har Charlotte Piper en klar holdning til, hvordan gaveudvekslingen skal foregå:

– Jeg er ikke stor fan af ønskesedler. Jeg laver aldrig en selv, og jeg gør heller ikke brug af den, når jeg skal købe gaver til min familie. I stedet foretrækker jeg at forkæle mine nærmeste med en gave, der kommer fra hjertet.

Boliggalleri: Naturlig julehygge i byhuset

Naturlig julehygge i byhuset