JULEBOLIGER

Boliggalleri: Gylden jul i Holte-hjemmet

Helena Maria Malmros vil ikke have travlt i julen. Derfor består julepynten af enkle, men effektfulde virkemidler i gyldne toner.

Julen skal være hyggelig, og der er ikke meget hygge ved stress. Derfor pynter Helena Maria Malmros sit hjem allerede i slutningen af november – hurtigt, nemt og udtryksfuldt med små ting, der skaber stemning. 

I hjemmet i Holte, nord for København, er julens udtryk naturligt og stemningsfuldt. Først og fremmest bringes naturen inden døre med gran og juleblomster, og så skaber Helena Maria Malmros små farvekoordinerede tableauer af antikke julekugler, blomster og ting med blanke flader i sølv og messing.

– Julen er den tid på året, hvor jeg har mest nips og pynt. Min boligstil er i forvejen enkel, klassisk og feminin, og pynten i december skal passe til den stil, der allerede er her. I det daglige har jeg indrettet mig med det, jeg skal bruge, og ikke mere end det. Min juleudsmykning minder sikkert om min barndomsjul, og så alligevel ikke, for her er ingen sløjfer og røde bånd. Rødt har jeg helt valgt fra, siger Helena Maria Malmros.

SE OGSÅ: Villaen med de 6 grantræer

Gul jul

Som noget nyt er farven gul til gengæld valgt til, og det er en tone, der får lov at gå igen i julekugler og gaveindpakning – og i de mere permanente boligting som puder og plaider.

– Hvis man som jeg vælger den mørkegule farve, fungerer den rigtig godt sammen med messing, guld og sølv. Min julepynt er så enkel, at intet har faste pladser. I år har alle mine kønne krystaller fået lov at blive i skuffen, men til næste år hænger jeg dem måske i vinduerne, fortæller Helena Maria Malmros, der foretrækker, at julen har et strejf af naturlighed og enkelhed over sig.

Af den grund går hun heller ikke amok i gaver.

– Forventningen er jo selve julestemningen, og synet af de indpakkede gaver pirrer fantasien og forsøder juletiden, mener Helena Maria Malmros.

SE OGSÅ: Afdæmpet julehjem

Nærvær

Den vigtigste tradition for familien i Holte er dét at samles. Ud over den traditionelle julemiddag og juleaftensgudstjeneste er der ikke mange faste punkter, de skal nå at krydse af i december.

– Min datter og jeg kan lide at lade os inspirere undervejs i december, og der skal være plads til spontanitet. For mig handler julen om familie, nærvær og kærlighed – og om at have tid. I min optik kan man bedst nyde julens vigtige elementer, hvis man ikke render for hurtigt og har kalenderen fuld. Af samme grund skal juleudsmykningen være enkel og hyggelig – og frem for alt så ustresset som muligt, siger Helena Maria Malmros.

Boliggalleri: Små ting med stor effekt