JULEBOLIGER

Boliggalleri: Herskabeligt hjem i rødt og blåt

Når Marion Larsen pynter op i sin herskabslejlighed, er det med traditionel pynt og altid rød. I år har den nordiske stil får kant af farven 'kleinblå', så det ikke bliver for forudsigeligt.

Julen er mørkerød hos Marion Larsen. Mørkerød og så en smule kraftig blå.

-  Vi er i virkeligheden meget traditionelle i forhold til den nordiske stil, og så får den alligevel et tvist med en skarp kontrast. Det giver lidt 'kant', siger Marion Larsen. Hun bor med sin kæreste og baby i en ældre herskabslejlighed på Amager. Lejligheden ligger på 4. sal med udsigt over Amagerbrogade.

SE OGSÅ: Julet herskabsvilla med masser af traditioner

Juletraditioner

Til jul bliver de lyse rum pyntet traditionelt op med kogler, juletræ, messingdetaljer. Den dybe, røde nuance går igen i blandt andet stearinlys og kraftige velourbånd, der er bundet om rustikke koglekranse.

Det er første jul sammen med parrets lille nye datter, så det er nu, familien skal skabe deres egne traditioner for de næste mange år. 

– Det er endnu uvist, hvad de præcis går ud på, men for mig handler jul først og fremmest om at skabe stemning i december og om at samle sin familie. Julebag er virkelig stemningsskabende. Det er helt sikkert en tradition, vores lille datter kommer til at tage del i, siger Marion Larsen.

Nye traditioner

Ikke kun juletraditionerne, men også selve lejligheden er ny for familien. Det er kun et år siden, Marion Larsen og hendes kæreste var gennem en omfattende istandsættelse, hvor de valgte hvidskurede trægulve og hvide vægge – kun soveværelset har fået en lys, grå nuance – og en boligindretning i lyse toner. Det er enkelt og nordisk inspireret.

– Vores indretningsstil hælder mest i en nordisk retning, men vi er i virkeligheden inspireret af flere stilarter: minimalisme, urban living og en snert af art deco, siger Marion Larsen.

Hun vil gerne undgå, at indretningen bliver kedelig eller forudsigelig, og netop derfor sniger der sig både neddæmpede og kraftige nuancer ind hist og pist.

– Selvom vi elsker de lyse og naturlige toner, finder vi altid et møbel eller et maleri i en stærk farve, der bryder. Når jeg pynter op til jul, giver jeg plads til lidt tungere farver som fx den røde farve. Mest fordi rød er en traditionel julefarve, men også fordi den passer til vores indretningsfilosofi om at bryde de øvrige farver med en kontrast.

SE OGSÅ: Afdæmpet julehjem i Aalborg

Boliggalleri: Herskabeligt hjem i rødt og blåt

Boliggalleri: Den røde tråd