JULEBOLIGER

Boliggalleri: Jesper Høvrings julehjem

Hos designeren Jesper Høvring får julen lov at folde sig ud på traditionel vis med en overflod af hjerter, gran, kugler, konfekt og kager. Huset skal nemlig være klar til årets store fest for vennerne.

Jesper Høvring er kendt for at designe overdådige kjoler, og overdådigheden går igen, når der skal pyntes op til jul derhjemme.

Han og familien elsker decembers festlige og højtidelige stemning, og man skal ikke være i tvivl om, at det er jul, når man lægger vejen forbi villaen nord for København i årets sidste måned.

I starten af december kommer familiens traditionsrige julepynt frem fra kasserne i kælderen, og duften af gran og nybagte småkager begynder at brede sig. Utallige kulørte kugler, tivolitrommer, guld, gran og glimmer gør villaen, der til hverdag er både enkel og nedtonet, klar til fest og gæster. 

LÆS OGSÅ: Fantastisk julevilla i Espergærde!

Julefest trods travlhed

Professionelt er december en af Jesper Høvrings travleste måneder, fordi han og hans team af syersker skal nå at have alle festkjolerne til kundernes jule- og nytårsarrangementer klar. Det afholder ham dog ikke fra også at skrue op for blusset derhjemme, hvor et af månedens højdepunkter er en stor julefest for 50-60 venner. 

– Det er kun et spørgsmål om planlægning, siger han med et smil.

Tid over penge

Jesper Høvring har fået familiens dekorationsgen, og det er primært ham, der pynter stuerne op og dækker det festlige bord – ligesom det er ham, der står for det meste af arbejdet i køkkenet. Her starter festforberedelserne allerede i oktober, hvor rødvin og champagne får tilsat krydderier, så det kan nå at trække, inden det skal bruges som hovedingrediens i husets gløgg.

I november begynder Jesper Høvring så småt at samle dejen til de omkring 10 kilo småkager, der skal til. Når weekenden op til festen indtræffer, hives dejen op af fryseren, og der er gang i ovnen stort set døgnet rundt – sideløbende med konstant konfektkreation.

– Det skal være festligt, men det behøver ikke at være dyrt. Det vigtigste for os er, at der er investeret tid, energi og kærlighed i enhver fest, fortæller Jesper Høvring, der insisterer på, at der skal være forskel på hverdag og højtid.

SE OGSÅ: Julestemning hos Tine K

BOLIGGALLERI: KLASSISK JUL

Boliggalleri: Klassisk jul

Læs mere om: