KREATIV JUL

Adventskrans - den eksklusive

Her får du en guide til at lave din egen adventskrans og andre dekorationer til jul, så de får et eksklusivt look

Denne krans er ikke så svær, men den kræver flid. Til gengæld kan den bruges igen år efter år. Den er også smuk at hænge op, hvis der er kogler hele vejen rundt. Det kan godt betale sig at bruge tid på sine dekorationer til jul. De kan bruges igen og igen.

Ca. 2 timer tager det at binde de små ellegrene med kogler fast til halmkransen. Beslut dig for i hvilken retning du vil arbejde. Start med at binde et par omgange ståltråd rundt om halmkransen. Læg de små - og de ER små - grene med kogler helt tæt ind under ståltråden, og stram til. Læg næste lag grene over det første i samme retning, og stram til med en ny omgang ståltråd. Fortsæt til hele kransen er dækket af kogler. Giv kransen en omgang med en limspray, og drys let med sølvglimmer. Klip elefanttråden i ca. ti cm lange stykker, varm den ene ende op over et stearinlys, og skub den varme tråd 2-3 cm op i bunden af lysene. Tre stykker tråd i hvert lys, og så ned i kransen. Bind til sidst en silkesløjfe om hvert lys. Og husk så altid at holde øje med, at lysene ikke brænder ned - kogler bliver meget tørre. Hvis du ikke orker at binde koglekransen selv, kan den købes færdig hos I rosens navn, men arbejdet lønner sig: »Jeg har kunder, der kommer med deres krans år efter år for at få den pyntet med årets pynt - mange er 3-4 år gamle,« fortæller Karen Kjeldsen, butikkens indehaver, der altid laver mange dekorationer til jul.

Du kan finde endnu flere idéer til dekorationer til i jul i bunden af denne artikel.
 

adventskrans, adventskranse, inspiration, idéer, juledekorationer, jule dekorationer Det skal du bruge til den eksklusive adventskrans: Halmkrans, fire kasser ellekogler til en krans på 40 cm i diameter. Masser af almindelig ståltråd, fire bloklys, her er det lys af ren stearin, 7 x 12 cm, silkebånd, fire stykker elefanttråd og sølvglimmer. Kransen har kostet 830 kr. Elefanttråd, sølvglimmer, spraylim og oasis kan som regel fås hos hobbyforretninger, blomster- og farvehandlere.

Tip: Lav evt. andre dekorationer til jul i samme stil, hvis du har materialer i overskud.

God fornøjelse, og vi håber, du bliver rigtig glad for denne adventskrans. Få idéer til flere adventskranse og dekorationer til jul her nedenfor.

19 idéer til årets adventskrans

Læs mere om:
jul