KREATIV JUL

Dobbelt adventskrans til stuen

Tæl ned til juleaften med en hjemmelavet adventskrans. Den her krans er dobbelt og er skødesløs og smuk i sit udtryk.

Der er altid noget særligt over julepynt og dekorationer, du selv har lavet. Det behøver ikke at være avanceret. Bare du eller dine familiemedlemmer har brugt tid på at klippe, klistre eller binde noget sammen, vil det få en ekstra betydning i hjemmet.

En af de første former for julepynt du skal have på plads, inden julen for alvor banker på døren, er adventskransen. Specielt fordi 1. søndag i advent allerede kan falde i slutningen af november.

Smuk, skødesløs adventskrans

Det gode ved den her adventskrans er, at den er perfekt uperfekt. Den er ikke stram i udtrykket, og det betyder, at ikke to kranse er ens. På den måde kan du lave en helt personlig krans, som netop du kan lide den.

Du bestemmer selv størrelsen, mængden af gran og det pynt, der skal pryde kransen til allersidst.

Adventskrans: 5 nemme adventskranse til bordet!

Det kræver ikke meget forskelligt tilbehør at lave denne dobbeltkrans. Med kraftig og almindelig ståltråd, fyrgran, lys, lysholdere og en flagranke kan du lave den fineste krans, der hænge som midtpunktet i stuen.

Har du nogle gamle lysholdere, så tilføj til nostalgi til kransen ved at bruge dem. Denne krans er pyntet med en flagranke fra Tine K Home. Har du mod på det, kan du selv lave flagranken med kraftig stanniol og en hvid bomuldssnor. 

Hvis du kommer til at hænge de to kranse for tæt, kan du vælge kun at have lys i den øverste.

Dobbelt adventskrans til stuen

Det skal du bruge:

  • Kraftig ståltråd
  • Almindelig ståltråd
  • Fyrgran, 
8 juletræslys
  • 8 juletræsholdere
  • 2 guirlander med små metalflag. 

Sådan gør du: 

  1. Start med at lave 2 ringe formet i kraftig ståltråd, den ene lidt større end den anden. 
  2. Bind derefter små fyrregrene på ringene med almindelig ståltråd. 
  3. Afklip 4 lange stykker af almindelig ståltråd, og saml enderne øverst. 
  4. Start med at fæstne den mindste fyrrekrans et stykke fra toppen af de 4 ståltrådsstykker, og derefter den større krans i en passende afstand fra den lille krans nederst i trådene. 
  5. Hæng kransen op. Sæt lyseholdere og julelys på, 4 på den øverste og 4 på den nederste krans. Dekorér til sidst kransene med flagguirlanderne.

Dobbelt adventskrans til stuen