KREATIV JUL

Hængende adventskrans med læder

Skru op for julehyggen med en hængende adventskrans. I denne adventskrans er gran, eukalyptus og læder kombineret på smukkeste vis.

Tæl ned til juleaften på smukkeste vis med en hjemmelavet adventskrans. 

Den her hængende adventskrans er pyntet med både gran, eukalyptus og små grene fra et spøgelsestræ. Mixet af de forskellige af blade og grene gør, at kransen viser naturens vildskab, men på en enkelt og elegant måde.

En hængende adventskrans

Kransen er et moderne bud på den klassiske grankrans, der i stedet er bundet helt tynd.

Både Corokia cotoneaster (spøgelsestræ) og eukalyptus kan holde sig længe og bliver ikke visne at se på, og derfor er de ideelle at bruge hele december. Lad grenene gå igen sammen med gran i vaser eller bundet med ståltråd om bloklys for at skabe sammenhæng i pynten.

PRØV OGSÅ DISSE ADVENTSKRANSE:

Skal den være ekstra festlig juleaften, kan du tilføje små blomsterhoveder, men husk at pille dem af, når de dør.

For at sætte prikken over i'et er der sat små blade, klippet ud af kernelæder, på adventskransen. Snoren til at holde adventskransen oppe er også i kernelæder, hvilket også bidrager til det naturlige look. Kransen kan sagtens også fungere uden læder, hvis du vil fokusere på det grønne. Så kan du i stedet hænge kransen op med ståltråd.

De fleste af os kender til de klassiske adventskranse, som bliver brugt som borddekorationer gennem hele december. De står typisk på spisebordet, i vindueskarmen eller på et møbel og spreder julehygge.

Vil du gøre noget særligt ud af din adventskrans, så hæng den op i dit hjem. Hænger du adventskransen op, får den et let og nærmeste majestætisk udtryk, når den kommer op i højderne.

5 adventskranse du selv kan lave!

De hængende adventskranse er nemlig ikke kun forbeholdt stormagasiner eller hjem med særligt højt til loftet. Hæng evt. din adventskrans et hjørne så kransen for alvor løber med opmærksomheden. 

Romantisk adventskrans med læder

Det skal du bruge:

 • Kraftig ståltråd
 • Gran til at binde på ringen samt til dekoration
 • Almindelig ståltråd
 • Små grene fra eukalyptus
 • Små grene fra Corokia cotoneaster (spøgelsestræ)
 • Kernelæder til at klippe blade ud af
 • 4 lange kernelædersnore
 • 4 juletræslys
 • 4 juletræsholdere.

Sådan gør du:

 1. Form en ring af den kraftige ståltråd i den størrelse, du ønsker, kransen skal have. 
 2. Bind gran stramt om ringen med almindelig ståltråd. Hæng kransen op i de 4 lædersnore i den ønskede længde, og lad et stykke af snoren hænge under kransen. 
 3. Placér de 4 juletræslys rundt på kransen mellem snorene. 
 4. Klip nu 8 små blade ud i kernelæderet.
 5. Sno en lille gren til enden af bladet med almindelig ståltråd, og lad ståltråden være ca. 14 cm lang.
 6. Lav 8 små bundter af en lille gren fra gran, eukalyptus, spøgelsestræ, og slut af med kernelæderbladet, som hæfter grenene sammen på midten. 
 7. Bind til slut hvert lille bundt på kransen imellem lys og snore hele vejen rundt.

Hængende adventskrans med læder