OPSKRIFTER

Hjemmelavet chokolade-konfekt med nougat og peanuts

Hjemmelavet chokolade-konfekt egner sig fortrinligt til at spise, mens juletræet pyntes, gaverne åbnes, og når hele hurlumhejet er forbi.

Forkæl dig selv og dine nærmeste med lækker hjemmelavet chokoladekonfekt. Den delikate nougat er betrukket med intens chokolade og knasende peanuts. Et sikkert hit i den søde juletid - og så er chokoladekonfekt-kuglerne supernemme at lave, når familie og venner kommer på besøg. Se opskriften nedenfor. 

Smag også: Delikat hjemmelavet chokolade-konfekt med et tvist

Hjemmelavet chokolade-konfekt med nougat og peanuts

Tid: 15 minutter, Køletid: 1 time og 10 minutter, Antal: ca. 16 stk.
Det skal du bruge til hjemmelavet chokoladekonfekt: 
  • 100 g saltede peanuts
  • 200 g blød nougat
  • 150 g mørk chokolade

Prøv også denne opskrift: Hjemmelavede snebolde 

Sådan laver du hjemmelavet chokoladekonfekt med nougat og peanuts:

  1. Hak peanuts fint. Beklæd en ovnfast form med bagepapir,og læg nougaten i.
  2. Tænd ovnen på 80°, og stil fadet  i ovnen, til nougaten er smeltet.
  3. Rør halvdelen af de hakkede peanuts i den flydende nougat, og stil massen i køleskabet i ca. 10 minutter, til nougaten har sat sig, men stadig er blød.
  4. Form kugler af nougaten med 2 teskeer, og stil dem på køl i mindst 1 time.
  5. Hak chokoladen fint, og smelt ²⁄₃ af den over vandbad.
  6. Tag chokoladen af varmen, og rør den sidste ¹⁄₃ i.
  7. Dyp kuglerne i chokoladen, og rul dem i resten af de hakkede peanuts. Opbevar kuglerne på køl, til de skal spises.

Er du en af dem, som bare elsker nougat? Så prøv denne opskrift: Nougat Noir