OPSKRIFTER

Julens bedste risalamande

Det kan være en kunst at lave den perfekte risalamande. Den må ikke være for sød, ikke for flydende og slet ikke for grynet. Få de bedste tips og tricks til den perfekte rialamande lige her!

Der står risalamande på menuen, når julemiddagen skal afrundes, og det kræver ikke så lidt at servere julens dessert, som alle har ventet på et helt år.

Den perfekte risalamande skal både have den rette smag og den rette konsistens, og hvis du følger mesterkokkenes tips, er du hjulpet godt på vej. Også hvis du drømmer om at pifte den traditionelle risalamande op med nye smagsvarianter.

PRØV OGSÅ: Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce

Tips til risalamande

  • Rør jævnligt i grøden, når du laver den, så du sikrer dig, at den ikke brænder på.
  • Kog grøden dagen før, men vend først flødeskum i på dagen.
  • Gem altid en ekstra hel mandel i tilfælde af, at den første knækker. Du skulle nødig skuffe gæsterne
  • Risalamanden får en mere rund og fyldig smag, hvis du rister de smuttede mandler på en tør pande, inden de hakkes og vendes i risalamanden. Det giver også en ekstra god og crunchy smag, hvis man topper den færdige risalamande med en god håndfuld grofthakkede brændte mandle.
  • Er du til en endnu mere raffineret smag, kan du komme 1-2 spsk. sød sherry i risalamanden inden servering eller skifte den traditionelle kirsebærsauce ud med for eksempel saltet karamelsauce eller en syrlig appelsinsauce.