Rødkål - Opskrift på rødkålssalat
OPSKRIFTER

Rødkålssalat med appelsin og nødder

Hemmeligheden bag julens bedste rødkålssalat med appelsin er den helt rigtige dressing. Få opskriften på klassisk rødkålssalat med appelsin og den gode klassiske dressing lige her!

I rigtig mange hjem er den traditionelle julerødkål blevet erstattet af en rødkålssalat med appelsin og nødder, og det giver faktisk rigtig god mening at bytte den kogte rødkål ud med rødkålssalat. For mens den kogte rødkål har mistet mange af rødkålens ernæringsmæssige fordele, så er der saft, kraft og vitaminer i den eviggode rødkålssalat. 

Opskrift på rødkålssalat med appelsin og nødder

4 personer

Det skal du bruge:

RØDKÅLSSALAT
 • 1 lille rødkål
 • 3 appelsiner
 • 100 g ristede hasselnødder uden skal
DRESSING:
 • ¾ dl sød æbleeddike
 • fintrevet appelsinskal
 • af 1 økologisk appelsin
 • 6 spsk. god olivenolie
 • 1 tsk. fint rørsukker

Sådan laver du rødkålssalat med appelsin:

 1. Snit rødkålen helt fint. Skræl appelsinerne – sørg for at alt det hvide er fjernet, og skær dem i runde skiver.
 2. Rør dressingen sammen, og vend over rødkål, appelsinskiver og hasselnødder.
 3. Anret salaten på et stort, fladt fad, og servér til den lune steg.

Fordele ved rødkålssalat med appelsin

Rå rødkål er en utrolig fiberrig kålsort, og den mætter derfor rigtig meget. Samtidig er den rig på kalium og C- og B-vitamin. Hvis du serverer rødkålssalat for julens gæster, og de spiser den, så vil de altså spise mindre af den usunde brune sovs og samtidig få et sundt skud vitaminer. Det kan være lige det sunde indspark, som en december-krop har brug for. 

Prøv også: Opskrift på klassisk rødkål her

Rødkålssalat hjælper december-kroppen

Oven på en måned med julefrokostmad og lidt for meget alkohol har kroppen brug for godt med vitaminer. De fleste går først i gang med de sunde madvaner efter jul, men hvis du kan putte lidt sundt ind på menuen her og der, gør det selvfølgelig stadig en forskel. Det er her vores opskrift på rødkålssalat med appelsin og nødder kommer ind i billedet. Rigtig god fornøjelse! 

Tip! Husk at læse 8 tips til den perfekte julemiddag!

De bedste råvarer

Husk også, at rødkålssalat med appelsin og nødder i december giver endnu mere mening, fordi netop de tre råvarer er i sæson. Appelsinerne er ekstra saftige, rødkålen er fyldt med endnu flere vitaminer, og hassel- og valnødder er fyldt med proteiner og fedtsyrer, og så kan du plukke dem direkte fra træerne i de danske skove. De gode råvarer betyder selvfølgelig, at din rødkålssalat bliver endnu bedre, så hvis du har tiden og overskuddet til det, så kan du med fordel bruge en dag i december på at gå på nøddejagt. Til de nyplukkede nødder hører der naturligvis økologiske appelsiner og den bedste rødkål, du kan opdrive. Vi lover, at det er værd at bruge lidt ekstra kræfter på at finde det bedste af det bedste - din rødkålssalat har fortjent det!