OPSKRIFTER

Tranebærkompot med kanel

Tranebærkompot er et friskt og syrligt indslag på julebordet, der passer godt til den lidt tunge flæskesteg og fede and.

Tranebærkompot med kanel er dejligt frisk tilbehør til julemiddagen, som især egner sig godt til andesteg og andet fjerkræ.

Tranebærkompot kan holde sig op til en måned i køleskabet, så du behøver ikke stå og stresse over den i sidste øjeblik.
 

Tranebærkompot med kanel

Tilbehør til 6 personer

Det skal du bruge
500 g tranebær
350 g sukker
1 stang kanel
1 dl vand

Sådan gør du
Hæld alle ingredienser til tranebærkompot i en gryde, og lad simre i 15 min.

Tag gryden af varmen, og hæld den varme tranebærkompot i et skoldet sylteglas på ca. 1 liter. Den kan holde sig i op til en måned i køleskabet.

Se de øvrige retter i julemiddagen her:

And med æbler, timian og lyse rosiner

Brunede kartofler

Brun sauce på andefond

Julesalat med druer, valnødder og chili-ingefærdressing

Grønkålssalat med æbler og appelsin

Risalamande med kirsebærsauce