OPSKRIFTER

Vaniljehjerter med lavendelsukker

Søde at se på, søde at spise er de små vaniljehjerter med lavendelsukker. Prøv en anderledes julesmåkage, hvis du trænger til fornyelse fra de traditionelle kagedåse-hits.

Ca. 50 stk.

250 g hvedemel
½ tsk hjortetaksalt
En stang vanilje
125 g sukker
50 g blendede mandler
175 g smør
1 æg

Lavendelsukker:
1 dl sukker
3 spsk tørrede lavendler

Sådan gør du
Blend mel med hjortetaksalt, kornene fra vaniljestangen, sukker, blendede mandler og smør i en foodprocessor. Tilsæt ægget, og saml dejen.

Håkonskager med marcipan

Strø lidt hvedemel ud på bordet, og rul dejen ud. Udstik dejen i små hjerter med en lille hjerteform. Læg kagerne på bageplader med bagepapir. Blend nu sukker og tørrede lavendler, og strø kagerne med lidt lavendelsukker.

Se også: 10 fantastiske julekager

Bag ved 200° i ca. 7 min. Afkøl vaniljehjerterne på bageristen.

Se flere opskrifter på lækker fransk julebag:

Kardemomme-Madeleines
Biscotti med anis
Brunkager med orangelikør
Pebernødder bagt med peber og anis
Vanillehjerter med lavendelsukker

Læs mere om:
jul