Konfekt der kan holde sig til jul
OPSKRIFTER

Konfekt der kan holde sig til jul

Lav julens konfekt i god tid, så du kan nyde din hjemmelavede konfekt helt uden julestress. Få 12 gode opskrifter på holdbar konfekt her!

Konfekt hører sig til i den søde juletid, og det løfter stemningen, når julens gæster bliver mødt af en indbydende skål fyldt med julens godter. Men hvis man også gerne selv vil have tid til at nyde julen og alle de mange gæster, så kan det knibe med at få tid til den helt store konfektproduktion lige op til jul. Derfor har vi fundet 12 opskrifter på holdbar konfekt, som du kan lave flere uger inden jul, og som stadig smager godt og ser smukke ud, når gæsterne ringer på døren. (Hvis du da har kunne holde fingrene fra de søde fristelser så længe). 

Læs også: Konfekt med tørret frugt

12 opskrifter på holdbar konfekt

Her kan du finde 12 gode opskrifter på lækker konfekt, der kan holde sig helt til jul. Generelt øger du konfektens holdbarhed, hvis du opbevarer den i en lufttæt beholder, adskiller den med bagepapir og sætter den et køligt sted. I dag ender konfekten ofte i køleskabet, men den har det faktisk bedst ved omkring 10 grader. Har du et koldt kælderrum eller en garage, er det faktisk bedre af stille den der. Du kan også sætte den et sikkert sted udendørs, men det kræver, at du holder øje med vejrudsigten, så din dyrebare konfekt ikke udsættes for frost eller temperaturer over 10 grader.   

Holdbar konfekt

Flere tips til holdbar konfekt

Konfekt lavet på tørret frugt som fx dadler og figner er generelt mere holdbare end den traditionelle konfekt lavet på nougat, marcipan og chokolade, men traditionel konfekt kan også godt holde sig i flere uger. Især konfekt betrukket med chokolade holder godt, fordi det er forseglet. Tricket er at sørge for, at det opbevares ved en jævn temperatur og i en tæt beholder. Adskil det også gerne med bagepapir.