VIN MED MERE

Krudt i Corbiéres

For små 100 kroner pr. flaske leverer den sydfranske appellation Corbières den rene drømmevin. Potent, saftig og kødfuld som Rhône og Australien, men samtidig elegant og fuld af finesse.

Mad & Boligs vinpanel anmelder i denne måned Corbiéres.

Overraskende nok er de sydfranske Corbières-vine blevet svære at finde på hylderne hos vinhandlerne og i supermarkederne. De var ellers vældigt på vej frem for nogle få år siden, men nu er det, som om den for øvrigt også fine nabo Minervois har taget føringen.

Fantastisk jordbund
Det forstår vi ikke rigtigt, for det dramatiske, bjergrige og vindblæste område har en fantastisk jordbund og et noget nær perfekt klima. Tilsammen giver det nogle kødfulde, krydrede og saftige rødvine, som burde ramme danskernes smag perfekt.

Et kup at hente
Med hensyn til priserne er der heller ikke noget at komme efter. Festen begynder allerede ved 50 kroner flasken, og så går det stille og roligt derudad op til de 100 kroner og lidt over med et stadig stigende kvalitetsniveau. Her er virkelig kup at hente for den nysgerrige livsnyder, der ikke bare vil lade sig nøje med at købe vin på rutinen.

DET BETYDER STJERNERNE

***** Topvin (excellent)
**** Storartet
*** Udmærket
** Acceptabel
** Skuffende

Det franske eksperimentarium
Corbières hører ind under Languedoc- Roussillon-området, som man roligt kan kalde det franske eksperimentarium inden for vindyrkning. Her bliver helt nye, moderne teknikker afprøvet, og her henter man viden ind fra alle de verdensdele, der har succes på vinmarkedet.

Bløde og kødfulde
Det har forandret de fleste af egnens vine, som i gamle dage ofte var meget hårde og firkantede med en uvenlig grøn og bitter tone i eftersmagen. Nu er de bløde, kødfulde og relativt tidligt modne i såvel aroma som smag og ekstremt charmerende at nyde til sit måltid. Hoveddruerne er ligesom oppe Rhône-dalen Grenache, Syrah og Mourvedre.

Se 6 fristende vine fra bourgogne i galleriet herunder.

IN anbefaler: 5 nye efterårsdufte

Læs mere om: